Heeringa-musta leiva pott
Kogus: 4-6 portsu, olenevalt pokaali suurusest.
Valmistamisaeg: 20 minutit + 3-4 tundi külmas

8 viilu musta leiba
150 g toorjuustu
60 g hapukoort
30 g majoneesi
120 g soolaheeringat
1 väike sibul
soola, pipart
suur peotäis värsket tilli
2-3 vart rohelist sibulat
umbes 100 ml piima immutamiseks

Lõika leivaviiludel koorik ära, pintselda viile piimaga ja lõika kuubikuteks. Haki heeringas, maitseroheline ja sibul peeneks. Sega toorjuust, majonees, hapukoor, heeringas, sibul ja maitseroheline korralikult läbi.

Maitsesta soola-pipraga, sega kreem leivakuubikutega või lao kihiti pokaali/purki. Tõsta vähemalt kolmeks-neljaks tunniks külmikusse.

Selle ja teised põnevad retseptid leiad värskest Marist!