Värske puuviljakook
140g võid
140 g suhkrut
4 muna
50 g sukaadi
150 g värskeid puuvilju/marju: õunad, ploomid, pohlad jmt.
200 g rosinaid
2 spl. konjakit või rummi
200 g jahu
0,5 tl. söögisoodat
Näpuotsaga soola, mandlilaaste
Valmistamine: tükeldada puuvili, sukaad ja rosinad, segada rummiga ning hoida umbes pool tundi. Või vahustada suhkru ja munakollastega heledaks vahuks, millele lisada alkoholis laagerdanud viljad. Jahu segada söögisoodaga ning seejärel segatakse see ettevaatlikult puuvilja-, või- ja munaseguga. Munavalge lüüa kõvaks vahuks ja segada viimasena tainasse. Taigen kallata võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi ja küpsetada 175º-190ºC juures umbes tund aega. Laske koogil vormis jahtuda ja lööge alles siis vormist välja.
Selle koogi katteks sobivad imehästi puuviljad. Et värsked puuviljad oleksid koogil nägusad ega libiseks lõikamisel maha ning kooki läbi ei leotaks, selleks järgige pisikesi kavalusi: