Vaata videost, kuidas Manu eelrooga valmistab, tüdrukuteõhtu pearooga tutvustab ning fondüü juurde sobivatest veinidest räägib.


Lihtne sügisõhtut soojendav juustufondüü:
Võta kaks karpi Camembert juustu, see on parem, aga võib ka Brie juustu. Mõtlen sellist ca 20 cm läbimõõduga juustuketast puukarbis.

Võta kaas pealt ja plastmasspaber ümbert ära, jäta teine paber alles ja aseta juust karpi tagasi. Tee juustu peale noaga paar korda ristlõikeid. Riputa näpuotsaga värsket rosmariini, roosat pipart, natuke soola, musta pipart ja tõsta peale ka supilusikatäis oliiviõli.

Pane juustukettad ahju, küpseta 220 kraadi juures, kuni paber läheb pruuniks ja juust vedelaks. Kui juust on soe ja sulanud, siis on roog valmis.

Söö juustufondüüd koos röstsaia või baquette saiaga. Juurde sobib imehästi pakkuda erinevaid moose, mina kasutan pohlamoosi. Kõrvale paku üks hea klaasitäis tugevat punast Cabernet Sauvignon või Bordeaux veini.

Olde Hansa ja Clazzi peakokk Emmanuel Wille on varasemalt töötanud Michelin tärnidega restoranides Belgias ja Rootsis ning olnud ka Gloria peakokk. Vaata rohkem põnevaid retsepte ja kokandusnõuandeid tema blogist!