22.07.2010, 13:57
Suvikõrvits basiilikukastmes
neljale
500 g väiksemaid suvikõrvitsaid
oliiviõli
2-3 küüslauguküünt
1 dl kohvikoort
noaotsatäis paprikapulbrit
soola ja musta pipart
peotäis värsket basiilikut
Lõika suvikõrvitsad veidi diagonaalselt 1 cm paksusteks viiludeks.
Kuumuta potis õli, lisa noaseljaga katkisurutud küüslauguküüned. Prae minut aega, siis lisa suvikõrvitsaviilud. Maitsesta vähese soolaga.
Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni suvikõrvitsaviilud pehmenevad, aga ära liialt pruunista!
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga, siis sega juurde rõõsk koor.
Kuumuta läbi, sega juurde hakitud basiilik ning serveeri.