Lihavaba peedisupp
400 g peeti
2 sibulat
2 porgandit
400 g hapukapsast
2-3 sl õli
1,5 l köögiviljapuljongit
1-2 sl veiniäädikat või sidrunimahla
soola ja pipart
Serveerimiseks:
hapukoort
hakitud värsket peterselli
suhkrut
Koori peedid, sibulad ja porgandid. Pane u 50 g tükk peeti kõrvale, lõika ülejäänud aedviljad õhukesteks ribadeks või riivi jämedalt.
Kuumuta potis õli, lisa porgand, sibul ja peet ning prae kergelt läbi.
Lisa hapukapsas, kalla peale kuum puljong. Hauta kaane all keskmisel kuumusel umbes 20-30 minutit, kuni aedviljad on pehmed.
Riivi kõrvalepandud peeditükk peenelt, lisa supile.
Maitsesta supp soola, pipra, suhkru ja sidrunimahla või äädikaga. Supp peaks olema veidi magushapu.
Puista peale maitseroheline ja serveeri hapukooresilmaga.
NIPP: Kui kasutad keedetud riivitud peeti, siis valmib supp eriti kiiresti.