22.10.2010, 21:27
Lihtne hapukapsaborš viineritega
kuuele
2-3 tl köömneid
300 g riivitud peeti
400 g hapukapsast
1,5 l veise- või vasikapuljongit
1 loorberileht
5 musta pipratera
2 tl suhkrut
vajadusel soola ja sidrunimahla
400 g viinerit
peotäis hakitud tilli
Pane pott tulele, lisa potti köömned ning kuumuta neid minut aega.
Siis lisa riivitud peet, sega läbi. Lisa hapukapsad ja puljong. Lisa loorberileht ja pipraterad, maitsesta soola-suhkruga ning kuumuta keemiseni. Hauta keskmisel tulel umbes 30 minutit, kuni peet ja kapsas on pehmed.
Lisa tükeldatud viinerid, kuumuta supp läbi.
Maitse suppi — borš peab olema kergelt magushapu — vajadusel lisa veel suhkrut või sidrunimahla või soola.
Enne serveerimist puista supile hakitud tilli.