24.09.2010, 19:06
Tursk apelsini-sidrunikastmes
neljale
500 g tursafileed või muud valget kalafileed
1 sl võid
2 sl nisujahu
2 dl vett
1 kalapuljongikuubik
2 dl 10% rõõska koort
pool sidrunit
1 apelsin
1 küüslauguküüs
paar supilusikatäit hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta potis või, lisa jahu ja prae läbi. Ära pruunista!
Lisa vesi ja rõõsk koor, sega hoolega. Lisa peenestatud puljongikuubik ning keeda kastet 3-4 minutit.
Lisa sidruni- ja apelsinimahl ning kuumuta kaste uuesti keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika tursafilee tükkideks ning lisa potti. Kata pott kaanega ning hauta kalatükke nõrgal kuumusel umbes 5 minutit.
Koori ja peenesta küüslauk ja puista koos hakitud peterselli ning riivitud apelsinikoorega potti.
Serveeri keedetud kartulite ning aedviljadega.