Vokitud seafilee köögiviljadega
u 400 g sea sisefileed
1 sl maapähkliõli
2-3 porgandit
8 talisibulat või rohelise sibula valget osa
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
Marinaad:
1 sl Shaoxingi riisiveini või kuiva šerrit
1 sl heledat sojakastet
1 sl seesamiõli
2 tl maisitärklist
Lõika seafilee õhukesteks viiludeks. Sega kausis marinaadiained, lisa lihaviilud ja lase 15 minutit maitsestuda.
Koori porgandid, lõika umbes 5 cm pikkusteks peenikesteks kangideks. Lõika sibulad umbes 5 cm juppideks.
Kuumuta vokkpann hästi tuliseks. Lisa õli ja kuumuta suitsemiseni. Siis lisa lihalõigud ja prae pidevalt segades hästi kuumal pannil 2-3 minutit, kuni liha on pruunistunud. Tõsta lihalõigud vahulusikaga pannilt kõrvale.
Lisa pannile veel veidi õli, siis lisa köögiviljad. Maitsesta soola-suhkruga ning prae pidevalt segades 2-3 minutit, kuni köögiviljad on kuumenenud ja veidi pehmenenud.
Tõsta liha uuesti pannile, prae veel umbes 2 minutit, kuni liha on kuum.
Serveeri kohe, kõrvale paku riisi või munanuudleid.
VIHJE: Roa õnnestumiseks ei tohi sealiha üle küpsetada!