Pese porgandid hoolega (koorida pole vaja), siis lõika pikuti neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta pott tulel, siis lisa vürtsköömned ja tšillihelbed ning rösti neid 1-2 minutit kuival pannil, kuni köök on mõnusat vürtsköömnelõhna täis.
Siis lisa õli ja porgandid ning kuumuta 4-5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porgandid on veidi värvi muutnud.
Nüüd lisa kuum puljong, läätsed ja (kookos)piim. Lase keema tõusta, siis alanda kuumust ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.
Püreesta 2/3 supist kannmikseris (vajadusel jaokaupa).
Kuumuta supp uuesti läbi, soovi korral maitsesta soolaga. Kui eelistad vedelamat suppi, siis lisa veel kuuma puljongit või vett.
Serveerimisel nirista supile veidi maitsestamata jogurtit ning kaunista (röstitud) vürtsköömnetega.

VIHJE: Valmista see supp kindlasti punastest läätsedest, siis jääb värv ilusam.
___________________
*) Vürtsköömned on meie hariliku köömne kauge ja eksootiline sugulane, mida tasub kindlasti maitseaineriiulisse varuda.