Lõhefilee sooja salatiga

400g Vici külmsuitsu lõhefileed
2 paprikat
2 avokaadot
2 tomatit
2 küüslauguküünt
1 sidrun
oliivõli
friseesalatit
soola
musta pipart

Puhasta paprika ja lõika kolmnurkseteks tükkideks. Koori avokaado ja lõika sektoriteks ning aseta kaussi koos sidrunimahlaga (nii väldid avokaado tõmbumist halliks). Ka tomat lõika sektoriteks. Kuumuta pannil õli ning prae esmalt paprika, hakitud küüslauk. Seejärel lisa avokaado ja tomat. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri taldrikule asetatud friseesalati peal koos kuubikuteks lõigatud külmsuitsu lõhega.

IMG_9793

Pühade võileib

150 g Johanna verivorste
4 spl pohlamoosi
100 g marineeritud kõrvitsat
4 viilu Leiburi Viljakat (rukkihelveste ja -teradega)

Küpseta ahjus verivorstid ära ning serveeri Viljaka viilul koos kõrvitsa salati ja pohlamoosiga.

Õunapirukas

2 õuna
100 g hapukoort
1 pk pärmilehttaigent
3 spl tuhksuhkrut
4 spl mitmeviljajahu
3 muna
3 spl Tere vahukoort
rosinaid
Dansukkeri kaneelisuhkrut

Koori õunad ning viiluta. Võta koogivorm ning aseta vormi põhja pärmilehttaigen. Nüüd sega õunad kokku rosinatega (rosinate kogus tegija maitse järgi) ja aseta taignale. Raputa peale kaneelisuhkrut. Sega kausis omavahel hapukoor, munad, tuhksuhkur, vahukoor ja jahu. Vala sega õunte peale ning küpseta 180 kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni pealmine taignakiht on küps.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena