Oluline on, et laps ennast oma toas hästi tunneks. Tuba peaks sobima nii õppimiseks kui niisama puhkamiseks ja mängimiseks.
Tänapäeval on olemas lugematul hulgal vahendeid, materjale ja võimalusi, mille abil luua inspireeriv keskkond nii koolitükkide tegemiseks kui sõpradega aja veetmiseks.

Sageli on lastetuba kõige pisem ruum kodus, mis tähendab teatavaid piire mööbli ja muude asjade valikus. Parim lahendus lastetuppa on sisseehitatav mööbel, mis võimaldab iga sentimeetrit otstarbekalt ära kasutada. Lähtuda tuleks printsiibist, kui ei ole võimalik kasutada laiust, tuleb kasutada kõrgust. Näiteks erinevate kõrgustega riiulid võiks planeerida põrandast laeni. Mõistlik riiulite sügavus oleks sealjuures 40 cm, võimaldades paigutada sinna mida iganes, alustades riietest, raamatutest kuni mänguasjadeni välja. Samas ei röövi kapp toast liiga palju ruumi ja asju on kerge kapist ka kätte saada. Mööbli sisse võib paigutada ka töölaua.
Kapiuste asemel võib kasutada siinidel liikuvaid tekstiilpaneele, mis võtavad vähem ruumi ja neid saab näitkeks operatiivselt segamini oleva riiuli ette lükata.

Erksavärviliste seinte ja tapeedimustritega tasub olla ettevaatlik, pigem soovitaks värve lisada tekstiilide või muude detailidega, mida on lihtne vahetada. Samas on need ka rahakotisõbralikumad kui kogu interjööri muutmine.
Kujundamisega ei tohiks kalduda liialdustesse, sest lapse kasvades muutuvad tema soovid ning arusaamad, väikesed printsessid, Lotted ja Batmanid kasvavad üsna kiiresti suuremaks ja tahavad enda ümber juba täitsa teistsugust ja neutraalsemat keskkonda. Eelnevaga võiks toa planeerimise algfaasis juba arvestada. Samuti ei pea kogu vajalikku kraami poest ostma, tänapäeva kirbuturgudelt ja vintage poodidest võib leida nii mõndagi huvitavat ja isikupärast.


Oluline on koolilapse tuppa planeerida ka arvutinurk ning koht inspireerivatele ja loovust toetavatele esemetele nagu pildid, kaardid, raamatud, tahvel jms. Lapsevanemal ei maksaks ära unustada ka iseennast, toas võik olla mõni mugav paigake, kus unejuttu lugeda või lapsega koos mängida, meisterdada ja õppida.

Rohkem sisustusalast infot leiad koduportaal INKodust!