“Aidake palun ja andke nõu, olen täiesti paanikas,” kirjutab ta murelikult. “Poiss läheb 1.klassi ja lihtsalt ei kujuta ette, mida talle aktusele selga panna! Mida teie panete? Ise mõtlesin, et panen talle valge triiksärgi, mustad traksidega lühikesed püksid, valged tuttidega põlvikud ja mustad lakkkingad, kas see oleks sobilik? Ta näeb neis nii nunnu välja.”

Järgnevad Naisteka lugejate soovitused esimese koolipäeva riietuseks:

1. “1. klassi minek ONGI pidulik! Poisi puhul ikka valge särk ja tumedad püksid. pole oluline, kas lühikesed või pikad. Nad on NII toredad ja tähtsad, kui alustavad.”

2. “Poisile põlvikuid ei paneks ja et jumala eest ei oleks pluusil mingeid rüüse ja volange! Mäletan, kui ise kooli läksin: seda poissi, kes oli riides nagu tüdruk, narriti veel kaua aega.”

3. “Poisi pluusile jah pole tarvis mingeid ilustusi, tavaline poiste valge triiksärk. Ainult traksid mulle endale ei meeldiks, mis näha jäävad. Paneksin vesti ka peale.”

4. “Meie peres pole vahet, kas minnakse esimesse või viiendasse klassi, ikka ja alati lähevad 1. septembril ja ka muudel pidulikel kooliüritustel piduliku riietusega. Poisi puhul ikka võiksid olla pikad viikarid, aga see on muidugi minu arvamus, sest nii palju kui on inimesi, nii palju on ka maitseid. Peaasi, et igapäevases riietuses ei lähe, nagu juba 2. klassis kipuvad vanemad oma lapsi kooli saatma. Vanematest klassidest ei räägigi.”

5. “Olen juba tükk aega õpetaja — ikka tumedad püksid ja valge särk on suurepärane, teksakostüüm masendavalt ebaintelligentne.”

6. “Tüdrukule ikka seelik ja pluus või kleit vms. See on 1. september ju ometigi!”

7. “Riietusel pole küll vähimatki tähtsust, võib-olla ehk tõusikutest mammakeste-papakeste meelest ainult. Peaasi, et riided puhtad oleksid. Ja noh, valge pluus oleks kena ja traditsiooniline.”

Lugeja, avalda arvamust, mida sinu arust tasuks lastele 1. septembril selga panna?