1. Hoidu kitsastest teksadest. Laps peab enamuse päevast veetma istuvas asendis. Eelista pigem kõrgema vöökoha ja elastse vööosaga teksapükse, tüdrukutel on mugavam isegi sukkpükste ja seelikuga või retuuside ja pikema tuunika/pluusiga.
  2. Jalanõud olgu ergonoomilised, mitte popid. Nahast sandaalid, mille painduv tald annab lapse jalale ruumi liikuda ja areneda on parim valik. Väldi kinniseid susse ja baleriinasid, milles lapse varbad on kokku surutud ja jalg ei saa korralikult hingata.
  3. Eelista kvaliteetseid materjale nagu puhas puuvill ja vill. Need on vastupidavad, hingavad ja hoiavad sooja, kuid ei aja samas ringi rahmivat last higistama.
  4. Anna lapsele alati kaasa üks kergesti eemaldatav soe kiht. Kõige paremini sobib selleks eest lukuga või nööpidega kampsun või pusa. Seda on kerge kiiresti vajadusel eemaldada või tagasi selga panna.
  5. Püüa vältida suurte logodega riideid. See, et teie perel on raha maksta lapse t-särgi eest 100 eurot, ei tähenda, et ta peab koolis seda reklaamima. Koolikeskkonnas võiks jõukuse ja rahateemasid vältida nii palju kui võimalik ja oma vanemate rahakotiga kelplev laps ei ole kunagi tore kaaslane.
  6. Ära hoia kehalise kasvatuse varustuse pealt üleliia kokku. Ehkki lapse jalg kasvab ruttu ja tahaks seetõttu odavamad botased osta, ei tee nendes hüppamine ja jooksmine talle kuidagi head: jalad pole õigesti toestatud ja see mõjutab kindlasti ka tulemusi.
  7. Mis peamine: hoolitse selle eest, et su laps läheks alati kooli puhaste ja tervete riietega (laste seas on näpuga näitamised kerged tulema) ja et ta need koju jõudes esimese asjana koduriiete vastu vahetaks. Nii püsivad kenad kooliriided kaua korralikuna.