KUSTUKAD

Kustukate osas lastel erilisi nõudmisi ei olnud, märgiti ära vaid kolm kõige tähtsamat omadust — kustukas peab hariliku pliiatsi joontest ilma suurema nühkimise ning jõu- ja ajakuluta jagu saama, ta ei tohi jätta endast maha peotäit sodi ega ajada pliiatsijooni laiali selle asemel, et neist vabaneda.

Kustukate suurus, kuju ja värv ei ole lastele oluline, kuid väga pisikesi pulgakesi on raske käes hoida, seega suuremad on mugavamad. Samuti võiks kustukumm olla kaetud kas paberiga või spetsiaalse ümbrisega.

Laste lemmikud olid: 

Erich Krause Sky Lighter

Kustutab kiiresti ja korralikult, ilma suurema nühkimiseta. Ei jäta endast maha liigset puru ja saab jagu isegi värvipliiatsitest.
Viltpiiatsid, harilikud pliiatsid, kustukummid, pliiatsiteritajad

Factis

Hea suurusega ja piisavalt pehme (kuid mitte liiga vedel) kustukas, millest ei jää samuti eriti palju sodi maha ja sobib koolilapse arsenali väga hästi.

Viltpiiatsid, harilikud pliiatsid, kustukummid, pliiatsiteritajad

Pelikan

Kõige tavalisem ja lihtsam kustukas, mis teeb oma tööd korralikult. Kes eelistavad pehmemaid kustukaid, siis see on just õige.

Viltpiiatsid, harilikud pliiatsid, kustukummid, pliiatsiteritajad

Faber Castell

See on laste eelistatutest kõige kõvem ja kõige huvitavama kujuga kustukumm. Sellel on peened ääred, millega saab parandada sõna sees sassi läinud tähti ilma, et peaks terve sõna ära kustutama ja uuesti kirjutama.
Viltpiiatsid, harilikud pliiatsid, kustukummid, pliiatsiteritajad

Kustukaid, mis laste meelest kustukummi nime ei vääri, näed allolevast galeriist. Need ajasid jooned laiali, lõhkusid paberit, neid oli ebamugav käes hoida ning hariliku pliiatsi joone eemaldamiseks paberilt tuli rohkem vaeva näha kui koolitunnis tahaks ja viitsiks.

TERITAJAD

Teritajate osas on nii lapsed kui õpetajad ühel nõul — koolilapsel peab olema pinalis teritaja, millel on prahikogumiseks tops küljes, et laps ei peaks vahetpidamata prügikasti vahet jooksma. Kui suur ja millise kujuga see tops olema peab, sõltub lapse eelistustest. Mõnele meeldib väiksema kogujaga teritaja, mis mahub igasse pinalisse, teine eelistab suuremat topsi, mis pinalis küll palju ruumi ära võtab, kuid see-eest saab kõik kunstitunniks vajalikud pliiatsid korraga ära teritada. Samuti meeldisid lastele need teritajad, milles oli üks auk peenemate ja teine auk jämedamate pliiatsite jaoks.

Laste lemmikteritajad olid:

Maped

Teritaja mahub pihku ja pinalisse, seda on mugav käes hoida ja see teritab pliiatsi kiiresti ja korralikult. Kõik see, mida lapsed  teritajat ootasid.

Milan

Milani teritajal on veel üks lisaväärtus — üks ots teritab, teine kustutab. See lahendus sobib ehk paremini suurematele lastele, kel teritamist natuke vähem. Kustuka lisandumisega on teritaja prahikogumistops väga väikeseks jäänud ning üle ühe pliiatsi sellega korraga teravaks teha ei saa.

Herlitz

Herlitzi teritaja on kõige tavalisem ja selles mõttes igavam teritaja, et tal on lihtne kandiline kuju, korralikult suur prahitops ja kahe erineva jämedusega pliiatsi teritamiseks mõeldud augud. Tööd teeb korralikult ja lapsed kiidavad. Kuid pinalisse see kohe kindlasti ei mahu.

Testis osalesid veel Centrumi, Angry Birds`i, robotite ja tundmatu tegija koerapildiga teritaja. Centrumi ja koertega teritajad pigem lõhkusid kui teritasid pliiatseid ning jätsid pliiatsiotsad karvaseks ja pinnuliseks. Angry Birds`i ja robotite teritajatel ei olnud prahitopsikuid otsas ning laste sõnul neid sellistega tundidesse ei lubatakski.