Milliseid raha säästmise soovitusi Sa värskelt kooli mineva koolijütsi vanematele jagaksid ja kas oled lapsega ostlemisretkel avastanud mõne eriti soodsa ja mõnusa koolitarvete poe, mida soovitad?

Eks lapse esimesse klassi saatmine mõjub laastavalt kõigile vanematele, nii et lõpuks tuul puhub rahakoti vahel. Leian, et kvaliteet on esmatähtis, kui rääkida uutest riietest, jalanõudest, ranitsatest. Arvan, et parem on pigem vähe asju, kuid selle eest vastupidavaid. Ega selliseid salakohti ei olegi, kuna kirjatarbed on kõik enamvähem samas hinnaklassis. Enda närvide huvides pole mõtet mööda erinevaid poode ringi joosta, hea kui kõik koolitarbed saab ühest kohast.

Kas lasteaiast kooliminek kulges teil kergelt ja millised tunded Su tütart hetkel valdavad?

Ursula tahtis juba aasta tagasi kooli minna ja eks ta ole eriti elevil nüüd, kus korralik koolinurk kodus valmis tehtud on. Ursula sai 21. keskkooli muusikaklassi sisse, kus ta hakkab trummimängu õppima. See on sama kool, kus minagi käisin ja julgen väita, et seal on imelised õpetajad. Aga eks näis, tal soov peale trummide õppimise ka kitarri hakata mängima, seega soovin meie naabritele kõva närvi!

Millised on Sinu ootused ja kuidas muutub lapse kooliminekuga teie elukorraldus?

Ega ei muutu väga muud, kui et enam ei pea hommikul kesklinnas Piritale sõitma (Ursula käis Naba eralasteaias toim.) Ja saan endagi pead värskendada, sest koolitükid vajavad kontrollimist. Ootusi mul pole, pigem valitseb meil pingevaba õhkkond ja voolujoones kulgemine.

Mida oleks lapsel enne kooliminekut kindlasti vaja teada ja osata?

Ega lapsele ei saa teha kahetunnist koolitust ”ole valmis kooli minema”, kõik saab ikkagi alguse kodust ja seda juba varajases eas. Soovitan lapsevanematele olla alati olemas, kui lapsel on mure ning osata näha, kui miski teda häirib. Pean mainima muide, et virtuaalmaailm on imeline - kõik, mida esimeses klassis vaja on, on kooli kodulehel puust ja punaselt kirjas, seega paljudes asjades aitab kool ja õpetajad. Nimekiri näppu ja poodi!

Kui meenutad enda kooliminekut, siis kuidas on 1.septembri melu, koolitarbed ja kogu olustik muutunud?

Kusjuures tunne on sama, kerge elevus, ootus. Natuke liblikaid tuleb ka kõhtu ja pisike pisar, kui tütrele koolimüts pähe paneme. Koolitarvete valik on ilmselgelt suurem, kuid see, mida kool nõuab on sama. Muutunud on see, et kui mina kooli läksin, siis just lõppes koolivormi kandmine, nüüd on neil hästi ilusad ühesugused vestid algklassides, mis mulle väga meeldib!

Triin soovib rõõmu kõigile esimesesse klassi minejatele ja nende vanematele!