1. Ma kandsin ka kunagi selliseid…

Tore, et sa pead vajalikuks rõhutada, et sul on parem maitse ja stiilitaju kui inimesel, kellega sa vestled. Kellegi väljanägemise kommenteerimine on lubatud ainult komplimentide ja kiituse näol!

2. Naerata!

Esiteks pole sul lootustki sellise käsu peale naeratust saada, kui su vestluskaaslane on silmnähtavalt pahas tujus. Teiseks — kes oled sina, et võtad endale õiguse tema meeleolu dikteerida? Kui sulle ei meeldi mossis nägu, siis lohuta ja ole toeks või mine ära!

3. Ära solvu, aga…

…ma ütlen sulle nüüd midagi, mis sind solvab. Kui sa tead, et su sõnad teevad haiget, siis “ära solvu” ei muuda solvangut olematuks ega tühisemaks!

4. Sa näed nii väsinud/halb/kurnatud/kohutav välja

Aitäh, tore, et märkasid, kena, et mu haledale olekule ka teiste tähelepanu juhtisid ja nüüd vaata punkti number üks!

5. Sa sööd KÕIK SELLE ära?

Jah, ma olen suuteline terve taldrikutäie pastat või pitsa või karbitäie jäätist keresse keerama. Sinu meelest on see õudne, kui palju ma söön, minu meelest on õudne, et see sind huvitab ja et sa sellele tähelepanu pöörata viitsid.
P.S Kui sa seda kohtingul või ametikohtumisel oma partnerile ütled, oled igaveseks mängust väljas KOHE!

6. No sellepärast sa siis oledki veel üksi…

Kui keegi usaldab sulle enda kohta midagi naljakat, piinlikut või veidrat ning sina keerad selle kohe tema vastu, märkides, et see on tõenäoliselt üks põhjustest, miks tal siiani kallimat pole, oled sa ametlikult kõige nõmedam inimene kogu maailmas.

7. Sa näed…ee…teistsugune välja

“Teistsugune” ei tähenda kunagi midagi head ja kõik me teame seda. Taaskord tagasi punkti number üks, ehk: Kellegi väljanägemise kommenteerimine on lubatud ainult komplimentide ja kiituse näol!

8. Sa ju tead, et sa ei peaks seda sööma!

Täiskasvanud inimesed on üsna hästi kursis alkoholi ja rämpstoidu mõjuga oma tervisele ning kellelegi ei ole vaja sinu lasteaiakasvatajalikku manitsemist. Kui sinu arvamust ei küsita, hoia see endale!

9. Sorri, mul ei ole kodus telekat/ma ei loe ajalehti/mind ei huvita uudiseid/ma ei kuula raadiot

Ehk siis oled rumal, sest sa ei viitsi end maailmas toimuvaga kursis hoida, ja veel rumalam, sest julged seda avalikult teistelegi kuulutada nagu see oleks maailma ägedaim asi!

10. Ära põe/võta vabalt/ära närvitse

Kui sa oled kellegi marru ajanud, siis viimane asi, mida ta sinult kuulda tahab, on mõni neist väljenditest. Seda öeldes näitad, et sind ei huvita teise inimese arvamus ja tunded, vaid hoopis üritad tema emotsioone kontrollida. Ehk siis — oled tropp!

Alikas: Askmen/Naisteka arhiiv

Ilmunud portaalis Meestekas