ÄRA TEE:

1. Ära unusta. See on kõige hullem! Pane juba täna õhtul hommikuks meeldetuletus. Kui kink jäi ostmata, pole hullu, anna oma naisele hommikul musi ning soovi õnne ja too kink õhtul.

2. Ära kingi talle köögitarbeid. Või midagi muud "praktilist". Valentinipäev peaks olema romantiline ja armas. Mikser või taignarull ei ole eriti romantilised.

3. Ära tee sama kingitust mis eelmisel aastal. Kaks korda järjest sama lillekimpu või šokolaadikarpi saada ei taha üksi naine. See näitab, et sa ei viitsinud vaeva näha ja haarasid poest esimese ettejuhtuva kingituse moodi asja.

4. Ära kingi pesu! Sest suure tõenäosusega ei tea sa õiget numbrit ja paned ka värvivalikuga puusse, nii et ta peab pärast aega kulutama ja vaeva nägema, et kingitus ümber vahetada.

5. Ära looda liialt. Su naine tahab, et sa teda hellitaks. Ja sina loodad vastutasuks ka natuke ekstra tähelepanu. Ja sul on selleks täielik õigus. Aga töö, kodu ja laste kõrvalt võib voodimaratoniks energiat nappida, ära siis solvu, eks.

6. Ära kuluta üle. Eriti siis, kui teil on ühine pangaarve. Osta midagi ilusat, mis jääb su eelarve piiridesse, sest kui kulutad liiga palju, saad kodus laristamise eest pahandada.

7. Ära räägi oma eksist. Mitte ükski naine ei taha mitte kunagi mitte midagi su eksist teada. Eriti veel aasta kõige romantilisemal päeval.

8. Ära osta ajalehekioskist suvalist rooside või pandakarudega kaarti. See ei ole ei meeldejääv ega nunnu, vaid näitab hoolimatust ja vaimuvaesust. Kui sa sinna just omakirjutatud luuletust sisse ei kirjuta. 

9. Ära mõtle "meeste asjadest". Su lemmikspordiala finaal on igal muul ajal tähtsam kui su naine, aga vähemalt valentinipäeval võiksid asjad teistpidi olla.

10. Ära istu õhtu läbi arvutis. Proovi vähemalt üheks õhtuks end mängudest, uudistest, Facebookist ja YouTubest lahti rebida.

TEE:

1. Saada talle tööle lillekimp. See on armas, lilled meeldivad kõigile ning naise kolleegid lähevad kadedusest roheliseks.

2. Tee ise kaart. Kui viitsid ise kaardi valmistamisega vaeva näha, saad tohutult plusspunkte!

3. Valmista õhtusöök. Pole midagi erutavamat köögis askeldavast mehest. Kui pärast veel nõud ka ära pesed, ootab sind kindlasti tavalisest särtsakam õhtu magamistoas.

4. Ole romantiline! Saada nunnu sõnum, osta lilli, suudle teda kaelale, viitsi möllata eelmänguga, kuula teda jne. Me teame, et romantika ei ole just meeste lemmik, kuid ainult täna sa ju võid natuke rohkem pingutada, eks?!

5. Lülita arvuti ja teler välja. Ning pühendu oma kallimale. Kuula teda, tunne huvi, kuidas tal läheb, arutage maailma asju, rääkige tulevikust, meenutage oma kohtumist. 

6. Kirjuta talle armastuskiri. Mitte tavaline ja surmigav "head sõbrapäeva, kallis!", vaid tõeline ja aus kiri, kus räägid talle, miks teda armastad ning mida ta sulle tähendab.

7. Kannata tema kõrval ära üks romantiline komöödia. Ta oskab seda hinnata. Ka siis, kui sa filmi ajal magama jääd. Aga ära palun kommenteeri ega tee ta lemmiknäitlejaid maha.

8. Masseeri teda. Pärast kurnavat tööpäeva on midagi romantilisemat raske ette kujutada. Alternatiiv - kingi talle spaa kinkekaart.

9. Tee päev läbi väikeseid kinke. Hommikul kohvi kõrvale šokolaadikarp, päeva jooksul lilled (töö juurde, eks!), pärastlõunal kontserdipiletid, õhtul õhtusöök ilusas restoranis ja üks väike kaelakee või kõrvarõngapaar õhtu lõpetuseks ei teeks ka paha.

10. Võta vabalt!  Muidugi kõlab kõik eelnev kohutavalt tüütu ja õudsena, aga tegelikult on valentinipäev ette nähtud lõõgastumiseks. Ära pinguta üle ja ära tee midagi "kohustuslikku," mis sulle tegelikult ei meeldi. Naudi päeva!

Allikas: Fatherhood.about.com