1. Nad planeerivad enda päeva ette.
Ettevõtluses võib tihti pea kaotada ja lasta teiste prioriteetidel muutuda millekski, mis määrab sinu päeva kulgemise. Kõned, mailid, kohtumised, koosolekud – see on justkui lõputu. Edukad planeerivad oma päeva enne, kui päevahullus nad rajalt maha võtab. Päevaplaan ei ole suvaliselt kokkuvisatud kohustuste nimekiri, vaid nad veenduvad seda koostades, et nende endi prioriteedid alati esikohal oleks.

2. Õige toitumine ja treening on olulisel kohal.
Seda ei ole võimalik ülehinnata. See lihtsalt on sedavõrd oluline. Tugev vaim nõuab tugevat ja hästi funktsioneerivat keha. Kui sa hoolitse selle eest õige toitumise ja igapäevase liikumisega, ei ole sa ka oma tippvormis ning ei saavuta oma täit potentsiaali ja võidki jääda piirduma keskmike seltskonda. Joo piisavalt vett, söö hommikusööki ja liiguta oma keha ning loomulikult - jäta suitsetamine nikotiinikutele.

3. Nende eesmärk on aidata teisi.
Kui sa sead keskpunktiks enda edu ja enda ettevõte, on edu saavutamine keeruline. Selleks, et olla efektiivne firmajuht, tuleb enda tegevusega aidata teisi. Kas muudavad su tooted inimeste elu lihtsamaks? Kas sinu eesmärk on ikka, et su klient saaks just seda, mida tal kõige enam vaja? Sea klienditeenindus enda prioriteetide hulka ja sa saad endale hulga tänulikke kliente, kes mitte ainult ei jää su teenuseid kasutama, vaid räägivad sellest ka sõpradele.

4. Nad seavad selgeid eesmärke.
Eesmärkide selge seadmine, hoiab sind töös ka siis, kui ajad on rasked. Ka aitab see sind olukorras, kus sa ei tea, mida järgmiseks teha – vaata eesmärke ja tegutse vastavalt. Eesmärgid peavad olema lühi-, keskmise- ja pikaajalised. See aitab sul planeerida oma päevi, nädalaid ja kuid ning toob su tagasi, kui fookus kaduma läheb.

5. Nad võtavad kalkuleeritud riske.
Meelelahutusmaailm näitab edukaid ettevõtjaid, kui inimesi, kes võtavad mõtlematuid ja hullumeelseid riske. See tõesti on nii. Kuid ainult filmides. Päris elus on kõik pealtnäha hullumeelsed riskid kalkuleeritud ja ette vaatavad. Vähemasti see peaks nii olema. Kui sa oled ettevõtja, kes haarab igast hullumeelsest võimalusest kinni, siis tõenäoliselt ei kesta sa kaua.

6. Nad on teadlikud enda tugevustest ja nõrkustest.
Edukad ettevõtjad on enda vastu ausad. Nad on teadlikud enda plussidest ja miinustest ja võtavad neid arvesse alati, kui teevad tööalaseid otsuseid. See eeldab enda ego maha surumist ja endaga töö tegemist, aga see toob alati suure kasu näol tagasi, kui sa tead, keda sa peaksid palkama ja kellega koostööd tegema, et kõik nõrgad küljed saaksid kaitstud.

7. Nad palkavad parimaid.
Ettevõtjad, kes ei löö läbi, on sageli need, kes pelgavad parimaid tööle võtmast. Nad kas tunnevad end ohustatuna, või on rahakott liiga tühi, et parimaid endale tööle saada. Igal juhul on nad kaotajad. Selleks, et olla parim, pead sa töötama parimatega. Palka need, kes paikavad sinu nõrgad kohad.

8. Nad õpivad pidevalt juurde.
Edukad ärimehed teavad, et nad ei tea kõike, mistõttu nad end ka pidevalt jooksvalt täiendavad. Sul pole kunagi liiga palju tegemist, et investeerida enda teadmistesse, et õppida vajalikke uusi teadmisi enda sektori, uue tehnoloogia ja vajalike toimingute kohta. Ole teadlik, mis toimub.

9. Nad otsivad alati uusi võimalusi.
Edukad ei jää loorberitele puhkama. Nad mõistavad, et maailm on pidevas liikumises, asjaolud võivad muutuda päevadega ja seega peavad nad olema pidevalt avatud silmadega, et näha uusi ärivõimalusi. Näe uusi trende oma valdkonnas. Kuidas ja mida teised teevad, kes sulle edukamatena tunduvad. Innovaatilisus on äris oluline märksõna.

10. Nad hindavad enda väärtusi ja prioriteete iga päev.
Nad ehitavad enda tulevikku. Seega seavad nad oluliseks ka pidevat tegevuse hindamist – kuidas päev kulges ja kas oleks saanud teha midagi paremini? Kui sa vaatad igal õhtul möödunud päevale avatud silmadega, annab see võimaluse rõõmustada pisikeste võitude üle ja mõtestada eksimused, et minna paremana edasi.

Ärimaailmas edukas olla ei ole lihtne. Kui see oleks, teeksid seda kõik. Seepärast ei julge paljud ettevõtlusesse oma nina toppida. Kuid kui see on sinu eesmärk, siis veendu, et sa vastad neile kümnele kriteeriumile ja sul on õnnestumiseks palju suurem võimalus.