Üks asi, mida tihti lubatakse, on enda suhe korda teha. Me elame ajal, kus stressi kogetakse igapäevaselt. Kui sisemiselt rusub, ei ole võimalik võtta puhkust ja minna stressist eemale. Puhkus tuleb siis, kui on puhkuse aeg. Seega on ka meie tähelepanu sageli igal pool mujal, kui neil, kes meile kõige lähedasemad. Statistika näitab, et tõenäosus, et Eesti mees lahutab, on ligi 50%. Eelmisel aastal sõlmiti 6815 abielu ja lahutati 3382. Põhimõtteliselt sama tõenäosus, kui kulli ja kirja viskamisel.

Õnneks see päris nii ei ole ja tegelikult on võimalik tõenäosus suuresti enda poole pöörata. Vanasõna ütleb, et tangot tantsitakse kahekesi, mis on ka tõsi, kuid keegi peab aeg-ajalt tantsule kutsuja olema. Selleks, et ennast natukene paremini analüüsida ja teha välk-kontroll oma suhtes, palusime 1000-l naisel välja tuua midagi, mis ta soovib, millele ta mees rohkem tähelepanu pöörata võiks.

Kombekatele Eesti naistele omaselt hakati algselt tagasi ajama väites, et mees, kes kodus on, on parim, mis olla võiks. Liiga lihtne! Palusime siiski olla kriitilisemad ja leida midagi, mille kallal nende mees rohkem vaeva näha võiks. Ja väravad avanesid...

481 naist vastas, et nad sooviksid, et mees neid rohkem märkaks ja tunnustaks. Väikestest üllatustest piisaks- romantiline õhtusöök, ootamatu kingitus. Lillekimp, kui seda kõige vähem ootad. Pole uudis, et naised armastavad kõrvadega ja tahavad tunda erilisena.

187 naist arvas, et nende suhe muutuks õnnelikumaks, kui mees veedaks nendega rohkem aega. See on koht, kus võivad põrkuda isiksused- mõni tahab vabadust ja teine lähedust, kuid tuleks leida kompromiss. Vaata korraks ennast kõrvalt- kas sa oled end töösse matnud? Kas sa tunned, et su suhe on natuke unarusse jäänud? See ei vaja palju. Tõmmake mütsid pähe ja palitud selga ning minge kaunistatud kesklinna vaatama.

111 naist uskus, et mehe panus kodutöödesse jätab soovida. Pea meeles, et sa ei võtnud endale teenijannat, vaid naise, keda hoida ja armastada. Mis on sinu panus kodutöödesse? Millal sa viimati ise õhtusöögi valmistasid või tolmuimejaga abis olid? Selline iseenda analüüs iga paari nädala tagant oleks sinu suhtele ülimalt kasulik, sest inimestel on kalduvus vanasse mustrisse tagasi langeda.

79 naist tundis, et mees ei pööra talle tähelepanu. Nagu öeldud, siis naised armastavad kõrvadega. Nad tahavad tunda, et nad on ilusad ja et nad saavad oma asjadega hästi hakkama. Selliste komplimentide tegemine on kasulik nii suhtele kui naisele isiklikult- kui naine mõistab, et ta on ilus ja oluline, muutub ta enesekindlaks ning miski pole seksikam kui enesekindlus!

70 naist unistas, et ta mees lõpetaks ometi selle enesehävitamise ja vabaneks suitsetamisest. Täna, kus pakutakse nii palju erinevaid viise, kuidas sõltuvusest lahti saada, ei ole mingit õigustust selle jätkamisel. Tumedad hambad, kiiresti vananev nahk, rohked haigusriskid, läppunud hais ja nurisev naine. Mõtle, missuguse egotõusu sa saavutaksid, kui sa järgmine kord sõprade seltskonda läheksid ja teataksid, et sellega on sul nüüd ühel pool. See asi sai selgeks. Ära karda abi otsida. Suitsetamine ei ole kaasasündinud vajadus, vaid rumal lõks, kuhu lapsena kukutakse.

47 naist avaldas lootust, et ehk võtab nende mees ühel hetkel nina arvutist välja ja märkab koduseid. Mõistame, et seal on peidus kogu maailma info, mida sa nüüd meeleheitlikult püüad omandada, kuid kas olulisem sellest ei ole sinu enda perekond? Vaata ennast kõrvalt- mitu tundi sa kodusest ajast arvutis veedad? Kui avastad, et päris palju, siis vähenda kasvõi kolmandiku võrra. Su naine võttis sinu, mitte arvuti.

44 naist soovis võimatut- et nende Eesti mees avaldaks aeg-ajalt enda tundeid. Paneks neid sõnadesse. Jälle see kõrvadega armastamise koht. Sa ei pea muutuma Fernandoks või Enriqueks, aga väisked repliigid nagu „Sa oled nii ilus. Sa teed mu päeva kohe palju ilusamaks”, „Ma olen nii uhke su üle, kuidas sa meie elu koos hoiad” või vana hea „Ma armastan sind”, võib avaldada su suhtele ootamatut suurt positiivset mõju.

41 naist ei suutnud leida midagi, mida nende mees võiks paremini teha. Nad olid kas suhtes iseendaga (isegi enda suhtes on inimene sageli rahulolematu) või oli tegemist veel armumise faasiga, või oli tegu kaugsuhtega, ei ole teada.

Veel toodi välja: võiks vähem vaielda, vähem tööd teha, alkoholi tarbida vähem, võiks peale riiete kandmist need pesukorvi panna, peaks kaalus alla võtma, sellest jubedast habemest lahti saada, Eestis töökoha leida, võiks vähem koristada, olla vastutustundlikum, vähem lugeda ja hobidega tegelda, rohkem kuulata, õppida ära seksuaalne massaaž.

Loomulikult kaitsesse minnes võiks öelda, et selle asemel, et meestele selliseid ettekirjutusi teha, võiks alustada endast, kuid antud juhul oli küsitletud just naisi ja küsimus seisnes, milles sa sooviks, et su mees end arendaks? Meie oleme tuhandelt naiselt arvamust küsinud ja spikri andnud. Kas sa seda kasutada soovid, on sinu enda teha. Sellised väikesed muudatused ei eelda suurt otsust ja uusaastalubadus võib sel aastal muudele asjadele minna.

Selleks, et panna oma naine eriliselt tundma, võtsime me ühendust restoraniga Sardiinid ja üheks õhtuks organiseerisime restorani just teile, koos neljakäigulise eine, romantilise atmosfääri ja elava muusikaga. Kui lapsi kusagile panna ei ole, siis isegi neile on mõeldud. Loe lähemalt SIIT. Kohad on piiratud.