Te võite sageli lugeda uuringute ja küsitluste tulemusi, mis viiakse läbi ookeani taga, kuid nii mõnelegi võib tulla ootamatu üllatusena – ka meil on Eestis naisi. Isegi jupp maad rohkem kui mehi. Miks mitte küsida siis otse neilt?

Nii me tegime ja enda arvamuse avaldas 1902 naisterahvast. Ootamatul kombel ei olnud kõige tähtsamal kohal korralike vuntside olemasolu, ega ka mehine vööni habe. Ka ei peetud oluliseks uhket käekella ja polnud ka nõuet, et mees peab olema George Clooney kloon. Mida siis välisel vaatlusel oluliseks peeti?

Kõige tähtsamaks peeti mehe puhul seda, et mees oleks korrektselt riides (671 häält, ehk 35%). Väljaveninud kaelusega t-särk, poole rinnani ulatuvad velvetpüksid ja jõulupildiga sviiter suvisel kohtingul ei tundunud populaarne valik. Ka ei eeldatud, et mees riietuks nagu stiiliikoon, vaid et seljas oleks hästi sobivad ning puhtad riided. Mitmed naised tõid samas välja, et suhte alguses ollaksegi just korrektselt riietuvad isendid, kes aga suhte arenedes laisaks muutuvad ning sageli ei ole näha muud riietust, kui väljaveninud dressipükse, mis koos omaniku tagumikuga diivanit kaunistavad. Üldiselt oldi arvamusel, et kui mees on hea riietumistunnetusega, on ka muud põhitõed korras.

Teiseks oluliseks omaduseks nimetasid naised enesekindluse/hoiaku (305 häält, ehk 16%). Kui mees on kössis, väldib naise pilku, on kohmakas ja ehmub iga küsimuse peale, mille naine esitab, siis selline mees ei ärata naistes olulist huvi. Enesekindlus ja hoiak on arendatavad omadused ning need puudused on ületatavad.

268 naist, ehk 14% pidas kõige olulisemaks huumorisoont ja oskust vestlust arendada. Huumorisoon on alati kohtingutel ohtlik tööriist, sest sellega võib korralikult endale sõrme lõigata, kuna naljasooned on sedavõrd erinevad. Ära püüa olla naljakas, vaid püüa olla sina ise. Kui sa püüad nalja teha, aga see ei ole sinu tugevaim külg, siis tõenäoliselt lõpeb su õhtu kõrvakiiluga, mille annab sulle su ema, sest sa tulid jälle kell 19.00 koju. Kui sa oled tõsine ja nali pole sinu rida, siis püüa võtta rahulikult ning kui sa suudad olla hea kuulaja, siis ehk kompenseerib see su puuduliku huumorisoone ja kaaslane ei panegi seda tähele.

Naeratust pidas oluliseks 187 naist, ehk 10%. Kõik on esimesel kohtamisel pinges. Kõik me oleme mingil määral enesekriitilised ning su kaaslane vajab kedagi, kes ta pinged maha tõmbaks. Kui sa istud seal ja põrnitsed teda altkulmu nagu püüaks ta su pensionisambaid enda panka meelitada, siis ei loo sa temas head tunnet ja ta ei tea, mida sellest arvata. Naerata! Kui tema silmad vaatavad su näkku ja sealt vaatab vastu soe ja julgustav naeratus, tekitad sa temas hea tunde ning emotsioonid on positiivsed. Selleks, et naeratus võimalikult loomulikuks saada, harjuta seda. Võid seda teha peegli ees, või võta endale eesmärk, et sa naeratad kõikidele inimestele, kellega sa päeva jooksul silmkontakti lood. Kardad, et sind peetakse hulluks? Vähemasti oled sa hull, kel täna potentsiaalselt õhtul hästi läheb.

142 vastanud naist, ehk 7,5% ei saa üle ega ümber silmadest. Nende jaoks on mehe juures see miski, mis neil põlved nõrgaks võtab. Üks naine selgitas, et ühe pilk on nii külm ja tühi, samas, kui teine sind vaatab, tekitab see nii hea tunde, et ihukarvad tõusevad püsti. Milline see õige pilk olema peaks, on keeruline öelda, kuid vaevalt ta peab silmas Zoolanderi firmavaadet. Oluline on olla enesekindel, sest kui sa oled enesekindel, vaatad talle otsa, naeratad julgustavalt, siis on see juba keemia, mis võib luua pinnase millegi enamaks.

83 (4,36%)naist pidas oluliseks pikkust ja 82 (4,31)hammaste seisukorda. Pikkus on nüüd miski, mis ei ole enda teha ja lühikestel meestel tuleb muude omaduste kallal lihtsalt selle võrra rohkem vaeva näha, sest kui sinu miniatuurses kestas on tegelikult peidus suurepärane mees, siis ainus viis, kuidas see naiseni tuua, on enesekindlus koos kõige sinna juurde kuuluvaga. Ära kanna pikemana paistmiseks platvormkingi ja torukübarat. Või siis kanna ja saada meile toimetusse kiri ja räägi, kuidas läks. Hammaste seisukord on seevastu meie hallata. Regulaarne pesemine, suhkru vähendamine ja kontrollis käimine võiks olla osa rutiinist, mitte nipp, kuidas hambad paremasse korda saada.

47 naist pidas oluliseks füüsilist vormi. 34 tahavad, et nende mehel oleks käed. Lisaks sellele, et need olemas peavad olema, peavad need olema ka hoolitsetud küüntega ja tugevad. 18 viskab oma esimese pilgu kingadele ja sama palju naisi ehmub, kui mees alkoholiga piiri pidada ei oska. Toodi välja ka ilusa nina olulisuse, korrektse soengu ja üks naisterahvas ka selle, et meheau peaks kindlasti olema piisav, et teksapükste kontuuridest selle kuju hoomatav oleks.

Kokkuvõttes ei soovi naised paljut, vaid nad tahaksid, et mees hooliks iseendast, et see väljenduks hügieenis ning riietuses ja oleks piisavalt enesekindel ja humoorikas, et naine tunneks ennast mugavalt ning hästi. Meie sees on nii palju peidus, mida me võime enda huvides ära kasutada ja ehk ei olegi paks rahakott ning uhke auto need kõige tähtsamad kriteeriumid. Vähemasti mitte nende naiste seas, kellega sa ehk ise pikemaid plaane sooviksid teha.