Eestikeelset vastet sellele väljendile ei pea kaugelt otsima. Eesti Ekspress on tõlkinud selle kui puuraidurseksuaal ja kirjeldanud sellist meest kui hipsterit, kes näeb välja nagu metsatööline. Puuraidurseksuaal on lihaseline, kannab kallist flanellsärki, tal on muljetavaldav habe ja ta kehastab ülimat maskuliinsust. Samas puid see mees juba metsas ei raiu, vaid veedab aega hipsteribaarides ja kirve asemel kannab kaasas Macbook Pro’d, paljastab Ekspress.

Nüüd, kui on selge, kes see puuraidurseksuaal täpselt on, võtame vaatluse alla ühe kõige olulisema komponendi selliste meeste välimuses — muljetavaldava habeme.

Enne kui hakata habet kasvatama, võiksid mehed mõelda selle peale, mis tal seal habemes veel kasvama hakkab. Nimelt habeme karedad ja jämedad karvad moodustavad bakterite jaoks mõnusa elukeskkonna.

On muidugi selge, et kui habemesse võivad kinni jääda ka silmaga nähtavad asjad nagu toidutükikesed ja kõikvõimalikud vahvad ebemed, siis mis veel silmaga nähtamatutest asjadest rääkida.

Habemes elavad bakterid võivad habemest kergesti suhu sattuda ja haigusi põhjustada, samuti võivad habeme bakterid lähikontakti kaudu ka teistele inimestele edasi kanduda. Lisaks võivad habemesse peita end ka viirused ja sealt piiludes sobiva ohvri välja valida ja võimalusel nakatada.

Mõnel mehel võib habe tekitada ka karvanääpsupõletiku, nii et nahale tekivad valusad punased punnid. Seda tekitavad sissekasvanud habemekarvad.

Nii et mees, kui tahad naistele meeldida ja habet kanda, siis pead selle eest ka hoolt kandma. Enamik mehi isegi ei pese oma habet korralikult, rääkimata selle niisutamisest. Habet tuleb kindlasti pesta regulaarselt seebi või šampooniga ja niisutada seda juuksepalsami või habemeõliga. Need on lihtsaimad asjad, mida sa saad teha. Võid vabalt ka veel rohkem pingutada ja teha habemele erinevaid maske ja hooldusi. Ära muidugi ka habeme kammimist unusta.

Probleem ongi selles, et paljud mehed arvavad, et habeme kandmine on lihtsam kui igapäevane lõua raseerimine. See ei pruugi siiski tõsi olla. Kui tahad sellist habet, mis naised jalust nõrgaks võtaks, siis tuleb habeme eest pühendunult hoolitseda.

Allikas: CBS News

Artikkel ilmunud rubriigis Meestekas.