Ülekaalu tõi suur kirg heade maitsete vastu ja laiskus, vaatamata sellele, et noorena möödus lõviosa ajast sportides. Mustamäel üles kasvanud Indreku põhikooliaja meelisalaks oli vehklemine, millele ta pühendas oma elust lausa seitse aastat, lisaks ujumine, jalg-, korv- ja käsipall ning erinevad hüppe- ja viskealad. Ka tema 27 poisist ja tüdrukust koosnenud klass oli väga sportlik, õppimisele eelistati aktiivset liikumist.

„Võib öelda, et pärast põhikooli lõppu sai suhe aktiivse eluviisiga läbi. 17-aastaselt astusin kokakooli, kus õppisin toitude tegemise selgeks ja käisin kõvasti praktikal. Eks kaal tänu sellele kogu aeg tõusiski. Lisaks suutsin tänu oma mässumeelsusele treeneriga tülli minna ja kooli kõrvale lisandus töö, mille kõrvalt oli suhteliselt keeruline sportimiseks aega näpistada,” selgitab ta.

Mugavustsoonis tegutses noor kokandushuviline päris tükk aega. „Ma olin 32-aastane, kui esimest korda oma probleemiga perearsti poole pöördusin. Kaalu tablool numbrit 178,8 nähes hakkas peas häirekell tööle. Jõudsin kiirelt kirurgini välja, kuid maovähendusoperatsiooni ootasin tänu pikale järjekorrale poolteist aastat. Kahetsen, et asi üldse nii kaugele läks ning ma kogu protsessi lausa paaril korral edasi lükkasin. Arsti juurde tulnuks minna varem. Elu on tänaseks saavutanud hoopis uue dimensiooni ja mul on tohutult palju energiat erinevate asjade ettevõtmiseks,” räägib Indrek.

„Vanasti võttis neljandale korrusele kõndimine lõõtsutama, pidin puhkama. Isegi kingapaelu oli raske kinni saada, põlv surus kõhu peale ja pea käis ringi. Olin arvamusel, et head inimest peabki palju olema, aga mingi hetk sai liiga palju. Sõbrad ikka pidevalt surusid, et äkki võtad end kätte, hakkad trenni tegema,” meenutab Leinuste ja lisab, et inimest pole võimalik jõuga sundida.

„Kõige suuremaks julgustajaks oli mu kokakooli klassivend, kes tegi maovähendusoperatsiooni läbi paar aastat varem. Kutsusin ta operatsiooniga seotud kitsaskohtade ja hirmude läbiarutamiseks endale külla,” aitas kogemuse jagamine mehe sõnul lõpliku otsuse tegemisele tublisti kaasa.

Pikemalt saad Indreku edust, maovähendusoperatsioonist ja suhetest Crossfitiga lugeda ajakirjast Sport