Vähemalt nii väidavad Austraalias asuva Griffithi ülikooli teadlased, kes viisid läbi uuringu, soovides teha selgeks, kui oluline on naiste jaoks meeste füüsiline tugevus.

Naistele näidati uuringu jooksul fotosid peata meeste kehadest ja paluti neil öelda, millised kehad on nende jaoks atraktiivsed ja millised mitte. Mõned meestest olid tavalised ülikooli tudengid ja teised tegid trenni 3-5 korda nädalas. Kõikide meeste tugevus pandi samuti proovile.

Mõtle nüüd kahele mehele, kellel pole särki seljas: sinu kõige sportlikuma sõbra keha ja kuti keha, kes üldse trenni ei tee. Kuidas sa neid ise hindaksid? Kui eelistaksid viimast, oleksid sa värske uuringu järgi osa vähemikust, sest 160 naisest, kes uuringus osalesid, ei öelnud mitte ükski, et muskliteta keha oli atraktiivne.

“Meid ei üllatanud, et naiste arust on füüsiliselt tugevad mehed atraktiivsed… üllatus oli hoopis see, kui võimas efekt sel oli,” väitis uuringu autor Aaron Sell. “Me ei leidnud mitte ühtegi naist, kes eelistas nõrgema või naiselikuma kehaga mehi.”

Edasi uurides selgus ka, et naised eelistavad pikki ja saledaid mehi.

Mehed, kes te iga päev trennis ei käi, ärge nüüd kurvastage, sest esiteks, välimus ei ole kõige olulisem ja enamik naisi ei vali enda kõrvale meest tema välimuse järgi. Teiseks, tegemist polnud ülisuure uuringuga, vaid selles osales kõigest 160 naist ja ilmselgelt oleks vaja teemat veel edasi uurida.

Allikas: IFLScience