OTSIGE UUSI VÕIMALUSI
Jack Ma arvab, et paljudele on edu saavutamise juures takistuseks levinud ning lihtne põhjus: lühinägelikkus.
Kui tahate edu saavutada, vaadelge oma tegevusvaldkonda otsekui suurendusklaasiga; ärge peljake kummarduda ning pöörata ümber ka kõige väiksemat kivikest, sest mitte kunagi ei tea, mille all võib peidus olla TEIE SUUR VÕIMALUS.

ÄRGE RAHULDUGE POOLIKU LAHENDUSEGA
Kui teid vaevab enesele seatud ülesande täitmise osas inimlik kahtlus, aga samas ei tunne te hirmu: sellisel juhul ärge kõhelge, vaid rakendage kõik oma jõud ja oskused projekti lõpule viimiseks. Siin pole kohta pooliku lahenduse jaoks.

OTSIGE ENDAS SELGUST
Kui töötate mõne ülesande kallal, püüdke oma tegevus selgelt mõtestada. Mille kallal te täpselt töötate? Miks te seda teete; millised on teie motivaatorid, ajendid? Millisena näete lõpptulemust ning mida konkreetset teete lähiajal selle projekti õnnestumise heaks?

EBAÕNNESTUMISE KORRAL TEGUTSEGE KIIRESTI
Kui üks teie ideedest kõrbes, ei ole see piisavaks põhjuseks, et viskuksite magusa enesehaletsuse voogudesse. Kui te pole enne varuvariandi peale mõelnud, tehke seda nüüd: leidke endale kiiresti mõni varuidee ja hakake seda elu viima! Mitte keegi, isegi kõige kogenum ärihiiglane, ei saa enesele lubada luksust olla pikalt tegevuseta. Kui teid tabaski ebaõnn, ärge heituge: võtke koheselt teine idee ning asuge selle kallal tööle.

KÕIGE SUUREM JÕUD ON TEIE ENESE SEES
Kui alustate uut projekti, ärge mõelge, kas teie staatus soosib teie ettevõtmist.
Ärge keskenduge sellele, kui palju teil on taskus raha, milline on teie haridus või kes on teie mõjukad sõbrad: jah, see on oluline, aga mitte kõige tähtsam.
Tahtejõud, visadus, edasipüüdlikkus: need omadused tähendavad teie jaoks palju rohkem. Nende olemasolul võite edu saavutada mistahes valdkonnas.

ARENDAGE OMA AMBITSIOONE
Keskenduge oma eesmärkidele, saavutage need ja ärge laske neist kunagi lahti.
Teie teekond eduni meenutab tormist ja mäslevat merd. Teejuhiks ja majakaks sellel merel ongi teie sihid, teie ambitsioonid.

OLGE JULGE JA MEHINE
Kui alustate uue idee elluviimist, ärge kartke küsida nõu endast targematelt ega ka vajadusel võtmast (mõistlikku) krediiti. Kui Jack Ma alustas praegu hiigeleduka Alibaba käivitamist, talitas ta just niimoodi.

RISKI, KUNIKS NOOR VEEL OLED SA!
Jack Ma on seda meelt, et kui te pole 35-seks saades rikastunud, siis vaevalt te seda eesmärki ka hiljem saavutate. Küsimus ei ole ainult inimese füüsilise keha ja ajutegevuse muutustes. Ea lisandudes muutub ka inimese hing, mis teeb indiviidi küpses eas miljonäriks saamise tõenäosuse imepisikeseks.

ÜHENDAGE OMA MEESKONNALIIKMETE VAIM ÜHEKS TERVIKUKS
Te ei saavuta oma eesmärkide täitumisel edu enne, kui olete ühendanud oma meeskonna ühiseks jõuks, mis hingab ühes rütmis ja käib ühte jalga.
Jack Ma hinnangul on igas tiimis umbes kolmandik liikmeid, kes ühes või teises küsimuses teile vastu töötavad. Tehke kõik, et nad panna liikuma samas suunas nagu ülejäänud meeskond.

LEIDKE ENESELE ÄRIPARTNER VÕI ASETÄITJA
Te ei suuda oma õlgadel kanda kogu ettevõtmise raskust. Te vajate inimesi, keda saate usaldada ning kelle otsustusvõimele on võimalik loota.

OTSIGE NEID, KES ON TEIST PAREMAD
Kui boss tunneb valdkonda paremini, kui seda tööd tegema palgatud spetsialistid, on midagi valesti. Töölised peavad alati olema oma ala eksperdid, kes on võimelised täitma kõiki projekti piires ette tulevaid ülesandeid. Kui vajate töölisi, otsige üles oma ala parimad, palgake nad ning laske neil teha oma tööd.

JUHIL PEAB OLEMA TUGEV ISELOOM
On teatud omadused, mis on vajalikud igale edukale juhile. Need on visadus, vastupidavus ning oskus olla visionäär. Hea juht peab esimesena ette nägema ja tunnetama võimalikke tekkivaid probleeme, mõistma võimalikke musti stsenaariume ning olema võimeline vastu võtma ebapopulaarseid oskusi. See kõik nõuab juhilt tugevat iseloomu.

SIHIKINDLUS: TEE EDUNI
Teie tegevust saadavad alati mitmesugused probleemid. Isegi alguses. Eriti alguses.
Ükskõik, kui raske teil on, hoidke oma esialgne sihtmärk muutumatuna silme ees. Teie vankumatu sihikindlus võib saada isegi kõige kriitilisemal hetkel päästvaks õlekõrreks, sest kui kõik teised lootuse kaotanud näevad teie murdumatut meelt, saavad nemadki oma kindluse tagasi ning järgnevad teile võiduka lõpuni.

ISIKLIK VEENDUMUS KAALUB ÜLES AHVATLEVA VÕIMALUSE
Oletame, et teile pakutakse tehingut, mis tõotab küll suurt tulu, kuid mille olemus läheb teravasse vastuollu teie tõekspidamistega. Kas võtaksite tehingu vastu, teades, et suure kasumi nimel olete reetnud iseenda?
Jack Ma on kindel, et niisuguseid diile teha ei tohi. Uusi võimalusi tuleb jälle, aga iseennast reetnud nägu näete peeglist iga päev.
Tugev liider ja edukale tulevikule orienteeritud inimene jääb enesele kindlaks, loobub ahvatlevatest, aga kahtlastest tehingutest ning liigub vääramatu jõuga edasi oma sihtmärgi poole.

RAHA JA POLIITILINE VÕIM EI SAA EKSISTEERIDA ÜHESKOOS
Raha ja poliitiline võim on teineteist välistavad kategooriad. Raha – sellega opereerimine on nagu püssirohutünni veeretamine: kunagi ei tea, kas see plahvatab või mitte.
Poliitika – see on mäng, mis nõuab pikaajalist kannatust ning keerulisi strateegiaid. Kui oled huvitatud mõlemast valdkonnast, tegele nendega järgemööda, aga mitte samal ajal.