Juhani kindlaim tugi ja tingimusteta poolehoidja on abikaasa Anu Transtok-Aare.

“Juhan on nii hea inimene, kui teda paluti appi, siis ta muidugi läks. Lootuses, et saab realiseerida oma parimad ideed. Kuid kõik ei pruugi neist aru saada ja nendega kaasa tulla,” räägib naine ajakirjale Naisteleht antud intervjuus.

Anu ütleb mõistvalt, et kui Juhan otsustaks poliitikas jätkata, siis oleks see mehe valik ja loomulikult ta toetaks abikaasat. Ent ta toob välja ka asja teise poole: “Kui elus on antud nii hea suhe, nagu meil, siis seda peab nautima iga päev. Kui me kokku saime, käis nagu klõps. See oli uskumatu ja imeline, ei olnud enne kogenud sellist asja. Me oleme väga head sõbrad ja ma tõesti tean, mis on armastus,” lisab ta toonil, mis paneks heldima ka kõvemagi südame.

Lisaks abikaasale annab 62-aastasele Juhanile elurõõmu ka pesamuna Georg Richard.
“Minu vanuses inimesel tavaliselt nii väikeseid lapsi ei ole. Pole ka selliseid kohustusi. Aga mina olen noor isa. Ma ei saa lubada, et ma kaks nädalat töö tõttu poissi ei näe,” arutleb Juhan, ja tunnistab, et pojaga veedetud aeg on päeva parim osa.

Rahvaliidus kogetule tagasi mõeldes lausub mees: “Ma poleks kunagi arvanud, et nii palju on valetajaid, intrigante, seljataga susserdajaid … illusioone mul enam ei ole, tulin maa peale tagasi.”

Kättemaksu mees ei hau. “Ma ütlen ühte: karma seadus töötab. Kui keegi on tõesti teinud midagi halba, siis saab ta paratamatult karistatud — minul ei ole üldse vaja sellega tegeleda,” usub Juhan.

Samas on mehel põhimõte: isiku, kes pole talle enam vastuvõetav, lülitab ta oma elust välja. “Kuus miljardit inimest on ju veel,” muigab Juhan.