“Naisestumist” põhjustavad mitmed faktorid, kaasa arvatud teatud ained õlles:

8-Prenylnaringenin on nii tugev östrogeen, et leevendab menopausaalseid kuumahooge naistel. See võib põhjustada ka menstruatsioonihäireid. Xanthohumol blokeerib testosterooni.

Lisaks võimendavad feminiseerumist järgmised asjaolud:

Östrogeeni eemaldamine on summutatud: Kehaomase östrogeeni kogus veres kasvab, kuna alkohol summutab p450 ensüümi süsteemi, mis vastutab östrogeeni eemaldamise eest.

Testosterooni tootmine vähene, kuna alkohol summutab selle tootmise munandites.

Testosterooni puudusega kaasneb rasvumine. Selle hormooni puudus põhjustab insuliinile vastupanu, mis omakorda toob kaasa rasvkudede juurdekasvu ja lõpuks tekib diabeet II.

Rasvakude redutseerib testosterooni selle läbi, et toodab leptiini, hormooni, mis summutab testostersooni tootmist (uued uuringud on loomade kohta, kuid veel mitte lõplikult kinnitust leidnud inimeste suhtes).

Rasvkude toodab östrogeeni, mis toimub seeläbi, et rasvkudedes “töötab ensüüm” (aromataas), mis muudab testosterooni östrogeeniks. Mida rohkem rasva, seda rohkem östrogeeni ja seda vähem testosterooni.

Üldiselt toob reeglipärane alkoholi kasutamine pikapeale kaasa maksa rasvumise ja nõrgenemise, mistõttu väheneb maksa võime eemaldada liigset õstrogeeni.

Kokku moodustavad need üksteist võimendavad mitmekesised mehhanismid tegelikult nõiaringi, mis viib östrogeeni taseme kasvuni kudedes koos testosterooni kaotusega ja sellega ka feminseerumise, ülekaalu ja steriilsuseni. Ka kui pole steriilsust, on olemas oluline impotentsuse oht, kuna testosterooni puudus on impotentsuse peamine põhjus.

Järeldus

Kahtlemata on õllejoomine feminiseeriv.

Kas ulatuslik õllejoomine ja sellest tulenev impotentsus ning halvemal juhul steriilsus on võibolla tähtis eestlaste madala iibe põhjus?

Allikas: http://doctorjaan5.wordpress.com