Mees, üllata naistepäeval oma kallimat rikkaliku hommikusöögiga! Frittata on Itaalia munaroog, mis on sarnane omletiga, kuid frittata’t küpsetatakse ahjus ja täidis on kordades rikkalikum kui omletil. Igatahes see on üks tõeliselt maitsev hommikusöök. Selle valmistamine on väga lihtne ning munaroog valmib kiirelt ka tööpäeva hommikul, kui eelmisel õhtul protsess läbi mõelda ja koostisained koju varuda.
Mõnusat kokkamist!

Lihapallid:
300 g hakitud kalkuni rinnaliha
1 tl teralist Dijoni sinepit
Sool/pipar
Oliiviõli

Frittata:
0,5 punast sibulat
6 muna
75 ml rõõska koort 35%
1 tl teralist Dijoni sinepit
Peotäis käharpeterselli
0,5 punase tšillikauna
Soola/pipart
30 g juustu

Kaste:
200 g hapukoort
1 küüslauguküüs
Hakitud rohelist sibulat
Soola

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Kõigepealt valmista lihapallid. Selleks sega omavahel hakitud kalkuni rinnaliha, sinep ja maitsesta soola ning pipraga. Vormi sellest paraja suurusega pallid. Järgmisena koori sibul ja tükelda väiksemaks. Kuumuta pannil oliiviõli ning pruunista lihapallid ja sibul. Seejärel keera kuumus madalaks.

Frittata segu valmistamiseks klopi omavahel munad, koor, hakitud petersell ja tšilli ühtlaseks massiks. Seejärel maitsesta segu soola ja pipraga ning vala pannile lihapallide juurde. Riivi veidike ka juustu peale ning seejärel pane frittata koos panniga ahju, umbes 15-20 minutiks. Pann peab olema üleni kuumakindel, et seda ahju panna. Frittata on valmis, kui munamass on täielikult hüübinud.

Kastme valmistamiseks sega hapukoor, pressitud küüslauk, tükeldatud sibul ühtlaseks massiks ning maitsesta soolaga. Serveeri kastet koos frittata’ga.
Head isu!