Alustame põhilistest punktidest:

Kuidas keeta muna?

Pane munad õrnalt keedunõusse ja vala juurde vett, nii et munad jääksid umbes paari sentimeetri jagu vee alla. Oota kuni vesi läheb keema ja siis keeda mune veel mõned minutid, vastavalt sellele, millist tulemust sa tahad.
Vedelad munad: 3-5 minutit
Poolpehmed munad: 5-6 minutit
Kõvad munad: 10-15 minutit

p.s. Kui sa lisad keeduveele soola, on mune hiljem lihtsam koorida.

Kuidas keeta makarone?

Esmalt vala keedunõusse vesi — võiksid arvestada umbes liitri iga 100g makaronide kohta, sest makaronid paisuvad keetes. Lisa makaronid alles siis, kui vesi on keema läinud! Ära unusta lisada keeduveele ka pool teelusikatäit soola, et sa ei peaks hiljem iga ampsu järel soolatopsi otsima. Kui oled makaronid lisanud, ära unusta neid aeg-ajalt segada. Kui makaronid hakkavad valmis saama (võid vahepeal ühe välja urgitseda ja hamba all proovida), võta pott tulelt ning siis võid lisada ka supilusikatäie õli. Kurna makaronid ettevaatlikult, püüdes jätta suurema osa keedupotti ja võimalikult väikse osa kraanikaussi.

NB! Valmis pasta tuleb kurnata kohe, et see ei muutuks liiga pehmeks.

Kuidas keeta kartuleid?

Kartuleid võib keeta nii koorimata kui kooritult. Viimasel juhul tuleks kartulid väga hoolega puhtaks puhtaks pesta, et tulemuseks poleks ebamäärane mullasupp. Aseta kartulid potti ja lisa vett nii palju, et kartulid oleksid sellega vaevu-vaevu kaetud. Keetmise aeg on umbes 20-25 minutit ja valmidust saab katsuda kahvliga — kui see läheb pehmelt kartulisse, on kartul valmis.

Loe ka Eesti Elu artiklit “Kuidas kartuleid õigesti keeta”

Mõningaid maitsvaid retsepte:

NB! Jää valvele - järgmisel nädalal õpetame teid tegema roogi, mis tulevad naistel välja ka kinniste silmadega - kartulivorm, hakkliharoad, kodused pitsad ja palju muud nende seas.