1. Valmistu koledaks

Ole valmis selleks, et esimene nädal või isegi esimesed nädalad näed sa välja nagu nagu sa oleksid märgade põskedega läbi sulepadja jooksnud. Habe on vaid kohati, hõre, ebaühtlane. Nimetagem seda inetu faasiks. Selline koopamehe välimus on tõesti tüütu ja kole, aga kui sa selle 10 päeva vastu pead, võid sa ka tulemusi nautima hakata. Püüa selle aja jooksul olla hoolas hambapesija, kasuta head ja kallist lõhna, kanna tavapärasemast stiilsemaid riideid, et su kliendid ja ülemus ei arvaks habeme põhjal, et sa nädal otsa joonud oled.

2. Ära näpi!

Su nägu hakkab sügelema. Sa tahad seda sügada ja kratsida. Sul tuleb tahtmine see sügelev jama enda näost maha raseerida, või siis vähemalt tahad sellele mingi kuju anda. Siin tuleb mängu tahtejõud. Sa pead võitlema soovi vastu see maha ajada ja üleüldse – ära üldse näpi seda. Isegi eemale kasvavad karvad – ära puutu habet enne, kui see hakkab ilmet võtma ja sa hakkad selle potentsiaali mõistma. Trimmimisest hoidumine aitab sul ka paremini mõista su karva tüüpi ja mis kohad su põskedel on tihedamad ja mis vähem tihedad. Rusikareegel oleks – oota neli nädalat ja siis lase enda ilumeelel ja fantaasial lennata.

3. Jälgi hoolikalt näonaha hügieeni

Enamus mehi ei puhasta teadlikult enda nägu. Ainult duši all, kui korraks kätega üle näo lastakse, kui sedagi. Ainuke kord, kui näonahk hoolitsust saab, on raseerimine ja nüüd, kus sa oled otsustanud selle lõpetada, on ka näonahk unarusse jäämas. Kuid tegelikult olekski nüüd aeg sellele rohke tähelepanu pöörama. Ka sügelust on võimalik puhastusvahenditega vähendada. Kasuta näonaha niisutavat kreemi ja seda eriti neis paigus, mis sügelevad.

4. Õlita oma karvkatet

Teise nädala lõpuks ja kolmanda nädala alguseks hakkab see ollus näos meenutama päris habet. See oleks aeg pöörata sellele ka väärilist tähelepanu. Kehv hooldus toob kaasa kõõma, katkised habemekarvad ja kuiva ning ärritatud naha. Habeme niisutamine ja hooldamine on selle heaoluks hädavajalik. Vaata ringi, et osta endale habemeõli või kreemi, mis niisutab su habet, näonahka ja aitab vabaneda ärritusest. Hõõru kreem või õli enda habemesse eesmärgiga niisutada ka habeme all olevat nahka.

5. Investeeri heasse kammi

Me räägime siin küll ainult kammist ja ostad sa millise ostad, vaeseks see sind ei tee. Kuid sul on võimalus oma habeme üle uhkust tunda. Tee seda siis natukene vingemalt. Osta endale korralik mehine kamm. Kamm, mis on ainult sinu oma. Selline kamm, mille sa taskust välja võttes teiste meeste kadedaid pilke tõmbad. Leia selline, mis on olemuselt selline, et sobib sulle taskusse. Selline, millega kammimine on nauding. Ainuke, mida tuleks silmas pidada, on see, et kammipulgad liiga teravad poleks, mis su näonahka kriipida võivad. Kasuta kammi ka selleks, et habemekreem habemesse saada.

6. Tunne oma nägu

Sul on nüüd habe ees. Tore. Kuid sa soovid, et see oleks sellega midagi vinget teha, tuleks natuke enda näo seisuga tutvuda. Teiste sõnadega veendu, et see habe, mida sa endale plaanid, su näo kujuga ikka sobib ka. Näiteks suure ja ümara näoga ei oleks eriti mõistlik valida pikka ja kitsenevat habet, mistõttu näeksid sa välja nagu vahvlijäätis. Kui sul on lai nägu, siis pole ka tavalise tabaluku valimine hea mõte. Soovitus algajatele – valige tavaline ovaalne täishabe. See sobib põhimõtteliselt igale näotüübile.

7. Kujunda

Kui su habe on piisavalt pikk, on aeg välja otsida enda tööriistad. Sobib ka lihtne juukselõikur. Esimeseks asjaks on piirata kaela habemejoon. Stampsoovitus on puhastada enda kael karvadest täpselt kõrisõlme alt. Ehk habemejoon peaks jooksma samal kõrgusel, kus kõrisõlm ja kuni kõrvadeni välja. Karvad, mis jäävad tahapoole kõrvu, tuleks maha ajada. Habe tuleks defineerida ka põskede juurest ning ka seal tuleks valida habemejoone kõrgus. Soovitaksime ajada võimalikult kõrgelt, ehk sinnamaani, kus habe hakkab hõrenema. Veendu et habemejoon on mõlemal põsel samal kõrgusel. Üle tuleks vaadata ka vuntsid ja need ei tohi olla liiga pikad ja kui nad ulatuvad huuleni, tuleks neid kärpida. Samuti tuleks otsustada vuntside kuju suhtes ja kõik karvad, mis vuntsi liiga laiaks ajavad, saab masinaga ära ajada.

8. Lisa karakter

See, kas habe sulle ikka meeldib, selgub alles siis, kui sa oled seda neli nädalat kasvatanud. Kannata see periood ära. Kui sa otsustad jätta, siis mõtle läbi, mis stiilis sa seda kandma sooviksid hakata. Seda otsust aitavad langetada habeme pikkus, tihedus, karva tüüp ja näo kuju. Sirged ja krussis karvad eeldavad erinevat hooldust. Tihedamad täishabemed vajavad ehk vähem igapäevast hoolitsust, aga selle saavutamine võib võtta 4-5 kuud aega.

Allikas: http://www.mensjournal.com/