Õnneks on iganemas arvamus, justkui mehed ei võiks igapäevaselt kontoriruumides lühikesi pükse kanda. Tõsi, seda küll enda piirangutega, kuid siiski. Soliidsed kitsa lõikega šortsid kontoris on vägagi tervitatavad. Põlvedeni ulatuvad mõneti üleskeeratud alaäärega püksid võivad kontoriolustikus vägagi stiilsed ja tõsiseltvõetavad näida – peamine, et neil puuduksid lotendavad kalamehetaskud. Pükstele lisab lihvi ja soliidsust jalanõude või käekellaga sobituv vöö ning juba ollaksegi sammukene lähemal, et palav tööpäev üle elada. Loomulikult on kindla peale minek ka kõiksugusest kergemast ja õhemast materjalist pikad püksid – teksamaterjal on sellises olukorras vabatahtlik enesepiinamine.


Kogu mugavus koondub paraku siiski rõivaste materjalile. Võid ju soetada poest viisaka T-särgilaadse pluusi, mõeldes, et sellega peaks ju kerge olema, kuid ei. On olemas materjale, mis näitavad sinu higistamist ka siis, kui sa ise ei ole arugi saanud. Igasugune looduslik materjal on vägagi tore, kuid kui see on külluslikult sünteetikaga segatud, ei ole see riie kvaliteetne ega hingav ja suure tõenäosusega jääb toode pärast esimest kandmiskorda kapinurka seisma. Seega proovi olla enda garderoobi täiendades teadlik ostleja – piisab kahest-kolmest kvaliteetsest pluusist, mille materjal töötab kontoris sinu kasuks!

Materjalide hädaabi

Puuvill aitab hoida sinu keha liigsest higistamisest. Viskoos on samuti väga kerge ja mugav ning siidimaterjal ideaalselt õhuline suvepäevaks. Kui otsite hingavat teksamaterjali, siis tuleks etiketil järgida märksõna Chambray. See materjal on kergem ja õhem teksa, mis aitab saavutada suvist denim look'i. Seega tasub valvas olla ja jälgida, et nende materjalide sisalduvuse protsent rõivatükis oleks domineeriv.

 Ka parima tahtmise juures ei saa mööda palavatel tööpäevadel olukorrast, kus kandma peab pintsakut või kogunisti ülikonda. Sellisel juhul on suureks abiliseks triiksärgi alla jäetud kehasse T-särk. Tundub justkui liigne kihilisus, kuid ei: T-särk püüab kinni suurema osa sinu keha eritatavast veest ja sellega välditakse piinlikke olukordi, kus viisakas triiksärk on higist laiguline.

Pintsakut üksinda sobib kanda ka eelnimetatud soliidsete šortside juurde. Sellise soovi korral peaks pintsak olema kindlasti kergemast materjalist. Siinkohal peetakse lugu linastest pintsak-jakkidest või muu peenema kangaskiuga pintsakutest. Jaki alla ilus pluus ja omadki juba värskemat väljanägemist.




Mida jalga?

Sandaalidel me ei peatu – ilmselt ei vaja täpsustamist, et need kontorisse ei sobi. Kui naistele on antud õigus ka lahtise ninaga kontsakingi kanda, siis meestel peavad varbakesed igal juhul peidus olema. Teid abistavad lahkesti mokassiinid või uute moeröögatuste lettidele toodud stiilsed ketsileiutised. Õnneks on tänapäeval poeriiulitelt hõlpsasti leida ka vastavaid sokke, mille ääred kuskilt välja ei paista – otsustage nende kasuks. Paljas jalg jalanõu sees ei ole väga hea mõte. Jalg higistab ja halvimal juhul hakkab ka mugavaim jalakate hõõruma. Kohe kindlasti ei ole varvaste peitmiseks kaunis mõte need sokkidesse pista ja siis omakorda jalalabad sandaalidesse lükata. Justkui elementaarne, et mitte sellisesse ämbrisse astuda, kuid vaadake tänaval ringi …

Kokkuvõtteks

Olge teadlikud ostlejad. Pöörake tähelepanu kanga koostisele, jätke umbsed teksamaterjalid sügise ootele, uudistage uusi jalanõutrende, küsige julgesti nõu klienditeenindajatelt ja valige eelisjärjekorras kontorisse selga heledad värvitoonid. Pastell on selle suve meestemoe märksõna.