1. Teadlikkus — sellest, kes ta ise päriselt on, mida elus teha tahab, millist naist ta tahab, ja mis üldse maailmas ümberringi toimub. Pean siin silmas seda, et mees tunneb hästi iseennast ja on neelanud alla ka nn punase pilli, mis avab ta silmad laiemale reaalsusele. Ta ei ole lootusetult kultuurihüpnoosis viibiv põmmpea, kes liigub läbi elu teadvustamata ja tarbib meelelahutust selle asemel, et ise aktiivselt sündmuste keskmes olla. Teadlikkus ka sellest, et kõik on vaid ajutine ja miski pole ülearu tähtis. Kui vähendada nähtuste tähtsust kaob ka vajadus autorooli taga sõimelda, tehtud vigade pärast põdeda, teiste kriitikat karta, approach anxiety ja põhimõtteliselt enamik hirme mis mehi tagasi hoiavad. Noh, esialgu on see vaid ilus teooria.

2. Vabanemine negatiivsetest sõltuvustest nagu tubakas, alkohol, ergutid, maiustused, naiste heakskiit, seks, masturbeerimine, töötamine, negatiivne reageerimine ärritajatele jne. Põhimõtteliselt iga asi võib olla sõltuvus ja sellisel kujul on ta sageli kahjutoov, kuigi võib olla ka positiivseid sõltuvusi (hommikuvõimlemine) ja neid viimaseid võiks endas kultiveerida.

3. Terve, tugev ja heas vormis keha. Ei pea nägema välja nagu noor Kreeka jumal, aga oma geneetilise potentsiaali võiks küll mõistliku toiduvaliku ja mõõduka treeninguga välja arendada, ning siis saavutatut hoida nii kaua kuni elu jätkub.

4. Oma elu töö leidmine — selgitada välja, mida ta selles elus kõige rohkem teha tahab ning siis astuda samme muutmaks selle oma sissetulekuks, või kui see ei osutu realistlikuks, siis vähemalt regulaarseks hobiks. Millegi kirega tegemine on ju äärmiselt atraktiivne ja äratab lugupidamist.

5. Enese mitmekülgne harimine. Haakub natuke esimese punktiga, sest endast lugupidav (ja lugupidamist vääriv) mees peaks saama aru mõningatest ühiskonna seisukohalt relevantsetest teemadest ja oskama nendes kaasa rääkida. Kõiges eksperdiks saamine pole loomulikult mõeldav, kuid vähemalt pinnapealsed teadmised peaksid olema: majandusest, poliitikast, ajaloost, religioonidest, teistest kultuuridest ja riikidest, maailma füüsilisest olemusest (loodusteadused), muusikast, filosoofiast, infotehnoloogiast, inimpsühholoogiast, sotsiaaldünaamikast, omaenese keha talitlusest ja tervislikust toitumisest. Võib ette kujutada kui hale olend on mees, kes ei oska erinevatelt elu aladelt pärit inimestega ladusalt suhelda ja kelle silmaring piirdub Õhtulehe või AK uudistega.

6. Lai ampluaa erinevatest oskustest e. Renessansimehe kontseptsioon. Lisaks eelmainitud teoreetilistele teadmistele oskab ta ka erinevaid asju teha. Kindlasti peaks tema repertuaari kuuluma võime väljendada oma mõtteid arusaadavalt suuliselt ja kirjalikult või inimgrupi ees esinedes, võõrkeeled, tantsuoskus (kahju on naistest, kelle mehed ei oska tantsida ja töllavad pigem lauas jook käes), elementaarsed enesekaitse oskused ( kas või MMA baaskursus annab juba palju uusi teadmisi), mõne muusikainstrumendi valdamine või laulmine (sellised tegelased vääristavad oma kohaloluga igat seltskonda), huumori tegemine, oma keha valitsemine ja võime naist rahuldada (taas kord kahju naistest, kes pole kunagi orgasmi kogenud), ja kui maailmas peaks mingi katastroofi tõttu sitt konkreetselt ventikasse lendama, siis kuluvad marjaks ära ka traditsioonilised meeste oskused nagu jõest, merest ja metsast toidu hankimine, juurikate kasvatamine, kodused remonditööd või lõkke tegemine (hämmastav kui paljud seda viimast enam ei oska).

7. Autentne ja kooskõlaline isiksus. Ütleb, mida mõtleb ja teeb ära, mida ütleb. See on ausus kõigi teiste vastu, aga eelkõige iseenda vastu. Endast lugupidav mees teab, mida ta vajab ega rahuldu vähemaga nii suhetes naistega, teiste meestega, töös kui ka ootustes iseendale. Mul oli näiteks isa, kes rääkis alalõpmata oma lennukatest plaanidest ja kirjeldas oma ideaalnaise kuvandit, kuid reaalsuses ei liigutanud lillegi ja leppis alati esimese naisega, kes teda valideeris. See ei kõlba.

8. Kõrge emotsionaalne intelligentsus või teisiti öeldes „külluslik positiivsete emotsioonide ökosüsteem” , mis võimaldab tunda end hästi, väärilisena, rõõmsana ja sundimatult hoolimata välistest teguritest.

9. Julgus olla tema ISE ja võime lubada teistel olla nemad ise. Suur hulk mis tahes suhteid puruneb (või ei saa üldse tekkida) ju sellel banaalsel põhjusel, et osapooled ei luba teineteisel olla nemad ise ja tahavad, et partner oleks kuidagi teistmoodi ja sobituks rohkem temast loodud mentaalse kuvandiga.

10. Positiivne pärand, mis jääb temast maailma maha — olgu selleks looming või eluterved lapsed ja lapselapsed.

Allikas: Virgilius foorumist