Seda kommuuni hakati kutsuma nimega Kowloon Walled City (Kowlooni müüritud linn).

Väikesele alale pidi mahtuma 33000 inimest ja kõige rahvarohkemal hetkel oli linnakese tihedus 119 korda suurem, kui New Yorgis. Linnas vohas kuritegevus ja seal olid olematud sanitaartingimused, kuid siiski oli paik üllatavalt isemajandav ja kuni kommuuni eksisteerimise lõpuni välja.

Riigi valitsev käsi linna ei jõudnud, sest politseinikud käisid kohapeal vaid eriti tõsiste sündmuste puhul. Üldiselt oli tegu linnaga, kus valitsesid omad reeglid ja omad seadused.

Kuigi kommuni ehituse ajal oliHong Kong brittide valitseda, oli Suurbritaania ja Hiina vahelises klauslis, mille nad allkirjastasid 1842 aastal, kirjas, et Kowlooni piirkond oli teatud punktides veel Hiina kontrolli all. See tähendas, et piirkonnas valitsesid mõelmad ja mitte keegi ning ehitusele olid vastu küll kohalikud, aga ei olnud kedagi, kellele kaevata.

1986 aastal sattus linna fotograaf Greg Girard, kes veetis seal neli aastat, et linna olemus piltidele saada.

Linna ehitus sarananes legoga, kus toad lihtsalt ehitati alumistele peale

Kowloon toimis täielikult linnana oma äride ja ettevõtmistega. Päevasel ajal toimisid ruumid juuksurite, koolide ja ilusalongidena ning õhtuks keerati samad ruumid stripiklubideks, lõbumajadeks ja mängupõrguteks. Peamine uimasti, mida laialdaselt linnas kasutati, oli oopium.

Wong Cheung Mi töötas hambaarstina

Nagu teisedki Kowlooni hambaarstid, ei olnud ka Wongil luba mujal Hong Kongis töötada ja nii sattus linnakesse palju inimesi Hong Kongist, kuna seal oli hambaravi tunduvalt odavam.

Kuna korterelemendid olid tihedalt üksteise otsa ehitatud, vaitses linnas ka päeval pilkane pimedus.

Rõskuse ja pimeduse eest sai eemale alles katusel, mis oli aga linna ohtlikeim paik, sest katusest turritasid välja erinevad traadid ja plokkide vahele olid aja jooksul tekkinud vajumise tõttu vahed, mis olid kuristiku mõõtu.

Linnas tegutsesid omad tootmised- koeraliha lihunikud, ettevõtjad, nuudlite valmistamine.

Hui Tuy Choi avas oma nuudlivabriku 1965ndal aastal ja kuna linnas ei olnud mingit järelvalvet, võis ta eirata kõiki sanitaar-, tööjõu- ja tuleohutusnõudeid.

Üks enimlevinud toodanguid linnas olid kalapallid, mida müüdi kohalikele restoranidele.

Sanitaarnõuded olid minimaalse tähtsusega.

Politsei tuli linna vaid eriti suurte juhtumite puhul, kuid linnas levis ka laialdaselt teadmine, et politsei poolt kaitset pole ja nad eelistavad häda korral teises suunas vaadata.

Üks seadus linnal siiski oli- majad ei tohtinud olla kõrgemad, kui 12 korrust, sest muidu ei oleks maanduvatel lennukitel olnud võimalik lähedal asuval lennuväljal maanduda.

Mõlemad, Hiina ja Suurbritannia, nägid paika suure probleemina ja 1993 tõsteti jõuga välja need, kes ei võrnud riigi tagasihoidlikku kompensatsiooni vastu. Linna lammutati enam kui aasta ja asemele ehitati park.

Allikas: Theinsider.com