Suuhügieeni tähtsusest oleme kirjutanud korduvalt ja ilmselt oled juba kursis, et hammaste ja igemete unarusse jätmine võib põhjustada vastikuid põletikke, diabeeti, südame-veresoonkonna haigusi ja immuunsüsteemi vastupanuvõime kahanemist. Ja hambaravi on ikka kohutavalt kallis ka. Kui need ei ole piisavalt head põhjused hammaste korralikult pesema hakkamiseks, siis äkki uue Granada ülikoolis tehtud uuringu tulemused panevad sind oma kikude ja igemete peale rohkem mõtlema: mehed, kes hambaid ei pese, ei suuda magamistoas eriti edukalt esineda, sest halb suuhügieen ja erektsiooniprobleemid on otseses seoses, vahendab Daily Mail.

Ligi 200000 mehe seas läbi viidud terviseuuringu tulemustest selgub, et mehed, kes kaks korda päevas hambaid ei pese, kannatavad kordades sagedamini erektsiooniprobleemide käes kui need härrad, kes igal hommikul ja õhtul korralikult kikud puhtaks pesevad ning hambaniiti kasutavad. Põhjuseks igemepõletikud, mis peenise verevarustuse eest hoolitsevaid veresooni kahjustavad.

74% meestest, kellel esines see piinlik probleem, olid igemed põletikulised. Ehk on see piisav põhjus, et oma hammaste eest paremini hoolitseda?!