Ratastel kabinet peatub Hiiumaa haigla juures juulis, teist korda septembris.

“Eesti meeste tervis ei ole kahjuks kiita,” nentis Kristi Tael Tartu ülikooli kliinikumist viidates dr Margus Punabi öeldule. Dr Punabi sõnul on Eesti meeste kroonilise haigestumise põhjusena eesnäärmehaigused laialt levinud.

Meeste kehva tervise üheks põhjuseks peab Punab ka seda, et meestearst ei võta vastu igas maakonnas. Selleks, et erialaarst jõuaks maakondadesse, soetaski Eesti Vähiliit kaks mobiilset diagnoosikabinetti – naha- ja androloogiakabineti.

Meestearstid tegelevad kõigi meestele eriomaste haigustega: eesnäärmehaigused, seksuaalhäired, meeste üleminekuiga, hüpogonadism, viljatus, sugutrakti ägedad ja kroonilised põletikud, kõik peenise, munandikoti haigused, rinnahaigused meestel.

Androloogia mobiilse diagnoosikabineti koordinaatoriks on meditsiiniõde Olda Raudik, arstidest teevad mobiilses kabinetis vastuvõtte dr Stanislav Tjagur, dr Sven Tennisberg ja dr Margus Punab.
Meestearsti vastuvõtule haigekassa tingimustel pöördumine eeldab saatekirja. Ravikindlustatud isikutele kehtib esimesel visiidil visiiditasu 5 eurot. Ravikindlustuseta ja saatekirjata mehed saavad vastuvõtule pöörduda tasulises korras.

Mobiilse androloogia diagnoosikabineti vastuvõtule on võimalik registreerida:
• kliinikumi kodulehel: http://www.kliinikum.ee/eriarsti-vastuvott/registreerumine,
• meestekliiniku kodulehel http://www.kliinikum.ee/meestekliinik,
• e-mailiga: meestekliinik@kliinikum.ee,
• telefonil 731 9100, 731 9323.

Allikad: