1. Millised on tema väärtused?
Mida ta elult tahab, millised on tema eesmärgid, kuhu ta tahab jõuda?
Kuidas ta oma õhtuid veeta eelistab? Kas ta tuleb koos sinuga hea meelega kinno, istub pigem sohvabaaris, martiiniklaas käes, või läheb metsa jooksma? Kas ta kulutab raha pigem uuele diivanile või nädalavahetusele Pariisis? Kõik need asjad näitavad, milline inimene ta on.
Väikesed erinevused teie soovides ja plaanides on täiesti normaalsed. Aga kui tema eluplaaniks on saada diplomaadiks ja liikuda igal aastal uude riiki, kuid sina oled pikalt unistanud maamajast, lambakarjast ja kolmest lapsest, siis tuleks teil küll enne leibade ühte kappi panemist pikemalt ja tõsisemalt vestelda.

2. Kas ta teeb pikalt plaane või on spontaanne?
On tal terve päev minuti täpsusega paika pandud või lahendab ta küsimusi jooksvalt ja käigupealt? Kui tegu on vaba hingega, kes läheb vooluga kaasa, saab teil koos kindlasti põnev olema, sest sa iial ei tea, mida järgmine päev toob. Asjal on ka miinuspool — pidev hekseldamine ja hoolimatu siia-sinna jooksmine hetkes elamise nimel ei ehita teile midagi kindlat ja püsivat.

Kui sõbrannale üldse üllatused ei meeldi ja ta elab ainult kindla graafiku järgi, ei tähenda see õnneks, et teil on koos surmigav. Mõned ootamatud ja nauditavad eluhetked suudate kindlasti sinna sisse torgata. Muide — tõestatud on, et spontaansed kohtumised ja üritused toovad rohkem rõõmu ja elevust kui planeeritud.

3. Kuidas ta probleeme lahendab?
Kriisid õpetavad inimese kohta rohkem kui miski muu. Kõige tähtsam on probleemi peapõhjus üles leida, välja selgitada, kui tõsine see on ja siis asuda seda lahendama. Kuidas sinu silmarõõm reageerib sellele, et muna läks kõrbema, tal on tööl probleemid või Aafrika lapsed nälgivad? Mis on tema jaoks suur ja tähtis teema ja kuidas ta sellele läheneb?
Mõned kehitavad lihtsalt õlgu, teised nutavad, kolmandad loobivad taldrikuid puruks ja neljandad minestavad. Sina pead jälgima seda, kas ta reageerib alati üle ja nutab ka selliste asjade peale, mis tegelikult on ülilihtsalt lahendatavad.

4. Milline on tema suhe lähedastega?
Head ja tugevad pere- ja lähisuhted muudavad inimese õnnelikuks, terveks, tugevaks ja vaimselt stabiilseks. Pereelu toimimiseks on koostöö ülitähtis — igaüks peab andma oma panuse, toetama teiste plaane ja ettevõtmisi ja austama individuaalseid harjumusi ja traditsioone.

Milline on sinu sõbranna suhe oma perega? Kui ta saab nendega hästi läbi, suhted on korras ja ta kuulab oma vanemate ja õdede-vendade nõuandeid, käitub ta ka sinuga tõenäoliselt hellalt ja armastavalt. Aga naine, kes on oma lähedastega tülis ja räägib neist seljataga inetusi, klatšib üsna kindlasti ka sind taga, kui teie suhe ei toimi.

5. Kuidas ta teistesse inimestesse suhtub?
See, kuidas ta suhtub enda ümber olevatesse inimestesse näitab tema kohta ülipalju. Mismoodi käitub ta ettekandjate ja teenindajatega? Kas ta ülbitseb ja õiendab nagu ärahellitatud titt või suhtleb viisakalt ja sõbralikult nende inimestega, kes teda tegelikult aidata püüavad? Kui keegi teda tänaval kogemata tõukab, kas ta hakkab karjuma või jääb rahulikuks? Kas ta naerab, kui rattur kukub või läheb talle appi?

6. Mida ta vabal ajal teeb?
Mida ta teeb siis, kui sina oled õhtul ära? Möllab sõbrannadega klubides, loeb kodus raamatuid, jalutab pargis? Kas tal on mingi hobi? Oled sa tema elustiilivalikutega nõus või pigem tahaksid neid muuta? Mida rohkem teil on ühist, seda tugevam on teie suhe ja siis on kindel ka see, et teil ei ole kunagi koos igav.

7. Kui emotsionaalne ta on?
Kui palju mõjutavad tunded ja emotsioonid ta käitumist ja iseloomu? Tõenäoliselt on tegu robotiga, kui isegi “Titanic” tal pisarat välja ei võta. Täiesti normaalne on see, kui kodutu kassipoeg võtab naise härdaks, aga kui esimesed kollased puulehed viivad ta depressiooni, sest “elu on nii lühike”, on küll mõtlemise koht, kas sa tõesti tahad oma tulevikku taolises masenduses veeta. Igasugust ülereageerimist on päris raske taluda.

8. Kui palju aega ta oma välimusele kulutab?
Kõik naised teavad, et meestele meeldivad ilusad ja hoolitsetud naised ning näevad selle nimel ka palju vaeva. Aga mõistlikud ja endas kindlad olevad naised ei raiska iialgi iga päev kahte tundi peegli ees enda meikimisele ja riiete vahetamisele. Selline käitumine näitab ülimat ebakindlust või siis vastupidi — nartsissismi. Kumbki neist pole eriti meeldiv iseloomujoon. Esimesel juhul pead teda pidevalt kiitma ja julgustama, teisel juhul ta lausa nõuab komplimente igal sammul.
Ka teine äärmus ei ole hea. Kui naine üldse oma välimusele tähelepanu ei pööra ja ka hügieeni unarusse jätab, on see märk sellest, et ta peas ei ole kõik korras.

9. Kui tark ta on?
Kas ta liitub vestlustega ja saab aru, mida sa oma sõprade või vanematega räägid? Kas sa kutsud teda oma sõprdega koos välja, saab ta nendega hästi läbi? Muidugi ei pea ega saagi ta olla täielik geenius, kuid oluline on see, et ta suudaks sõna sekka öelda rohkem kui ühel teemal. IQst olulisem on emotsionaalne intelligentsus — kas ta suudab sinu ja sõprade tundeid ja soove mõista?

10. Mis teda inspireerib?
Hobid ja huvialad on meie isiksuse kujunemisel ülitähtsad ja need aitavad kasutada aju selliseid osi, mis ei tööta täismahus siis, kui me oma igapeävatoimetusi teeme. Hobidega inimesega on alati huvitavam suhelda ja rääkida ja põnevad persoonid inspireerivad ka teisi enda ümber.
Millest sinu sõbranna huvitatud on? Mis teda käima tõmbab, millest rääkides tema silmad säravad? Kui tal on hobi, millele ta on väga pühendunud, on ta tõenäoliselt rahul ja õnnelik.

Allikas: Bright Side