Riietusmure leevendamiseks oleme järgnevalt välja toonud mõned tavalisemad esimese kohtingu olukorrad ja selle, mida igal sellisel puhul selga panna. Enam ei pea sa muretsema, et oled liiga uhkelt või liiga lihtsalt riides. Siit saadud teadmisega näed oma esimesel kohtingul täpipealt õige välja, nii et võid lõdvestuda ja keskenduda oma isiksuse eksponeerimisele.

Söögikoht

Paljud inimesed jäävad esimese kohtingu puhul äraproovitud variandi juurde kohtuda lõuna- või õhtusöögilauas. Teie esmamulje üksteisest loob meeleolu kogu ülejäänud kohtinguks, seega peaks see kindlasti olema hea. Mõtle hoolikalt, mis tüüpi kohta te sööma lähete. Kui oled pannud laua kinni ülipeenes restoranis, pead ilmselt selga panema ideaalselt õmmeldud, hästi istuva ülikonna koos elegantsete vikskingadega. Ent kui ilmud taolises punase vaiba riietuses lihtsat hotdogi võtma, on see enam kui kohatu ning toidu nautimise asemel mõtleb su kaaslane kindlasti, et on sattunud mingi veidriku otsa.

Kuigi eelnev võrdlus on ehk pisut äärmuslik, kipuvad paljud mehed tõepoolest esimeseks kohtinguks liiga uhkelt riietuma, et oma uuele huviobjektile muljet avaldada. Tõenäoliselt lähete te ju mõnda sellisesse restorani, mis pole päris igapäevase käimise koht, kuid kindlasti mitte ka linna kõige peenem asutus. Sellisel kohtingul on kõige parem kanda viigipükse, näiteks Zanella omi, mis sulle hästi istuvad ja võimalikke figuurivigu peidavad.

Sinna juurde sobib ajatu ja stiilne triiksärk, nii et tulemuseks on maitsekas välimus, millest ei õhku liigset pingutust. Üks hea valik oleks Prada peenetriibuline valge-hall särk, millega saad endale vapustava esimese kohtingu väljanägemise paljudeks aastateks. Mis puudutab jalatseid, siis võiks vahetada tossud mokassiinkingade vastu. Soodsa hinnaga stiilseid ja lihtsaid mustast nahast mokassiinkingi pakub näiteks Aldo. Kingadele tuleb pöörata erilist tähelepanu ja neid juba eelnevalt kord päevas viksida, sest närveerides kipuvad inimesed maha vaatama, seega märkab su kaaslane kindlasti seda, kui su kingad on määrdunud.

Kino

Teine standardne esimese kohtingu sihtkoht on kino. Kui sul on kombeks hästi riietuda, siis vali oma rõivaid hoolikalt, aga väldi ülepingutamist, sest filmis mängivate edevalt riides meestegelastega sa ju konkureerima ei pea. Ent mehed, kes igapäevaselt eelistavad teksasid ja tosse, ei peaks ennast kinno minekuks liiga üles lööma. Kui kannad kohtingul oma mugava igapäevastiili asemel midagi peenemat, tekitad kaaslases ootusi ka sinu tulevase riietumisstiili kohta. Seega kui sa ei ole valmis juba kodust lahkudes alati uhkelt riidesse panema, siis parem ära üldse alustagi.

Põhimõtteliselt on kinnominekuks riietumise eesmärk tunda ennast mugavalt ja jääda iseendaks. Sellise hästi väljanägeva ja mugava riietusena võid proovida näiteks True Religioni sirge säärega tumedaid teksaseid koos Nudie Jeansi orgaanilisest puuvillast trükimustriga t-särgiga.

Viimase lihvi andmiseks ja kinos külmetamise vältimiseks tõmba peale lühikese lõikega jakk. See J. Lindbergi tumehallist nailonist mudel täiendab kenasti t-särgi värve, andes teksadele ja särgile kokku hoobilt moekama ilme. Jalga sobivad selle riietusega nii tossud kui ka sportlikud mokassiinkingad.

Ööklubi

Klubisse minek on esimese kohtingu puhul veidi tavatum valik. Kui suundute mõnda linna trendikamasse ööklubisse, pane selga peenema otsa casual-riided ja lisa mõned põnevad elemendid. Klubisse minnakse selleks, et ennast näidata ja lõbutseda — seega kasuta oma trendikamaid rõivaid, et näidata oma metsikut poolt ja jätta üllatav esmamulje. Pubisse või kõrtsi minekul unusta edevad aksessuaarid ja eelista lihtsamat välimust paari teksade ja kena sviitriga.

Otse populaarse klubi järjekorra etteotsa pääsemiseks ja VIP-kohtlemise saamiseks proovi kombineerida teksasid triibulise triiksärgi ja tavapärasest erinevat värvi või erinevast kangast jakiga. Need tumedad James Jeansi teksad veidi lõikeliste säärtega ei lähe kunagi moest, nii et võid neid kanda igasugustes klubides ja mujalgi. Järgmiseks lisa neile kraega särk, mida saab kanda ka ainult koos teksadega, sest tõenäoliselt tahad oma tantsuliigutustega edvistada ning parem oleks tantsupõrandal mitte muretseda liigsete rõivakihtide ja palavuse pärast.

Klubisse sisenemisel ja seni kuni asjad palavaks lähevad, kanna siiski struktuurset jakki. Proovi näiteks Marc by Marc Jacobi valget satiinjakki. See on valmistatud 100% puuvillast, nii et see on piisavalt lihtne, kuid annab sulle ometi uskumatult elegantse välimuse, millega torkad massi hulgast parimal viisil silma. Selle hoogsa rõivakomplektiga sobivad hästi valged nahkkingad.

Piknik

Loomulikult sa tead, et piknikukohtingul kolmeosalist ülikonda ei kanta. Aga ära arva, et võid kanda lühikesi pükse koos tossudega või lõhkisi teksasid ja pesapallimütsi vaid seetõttu, et te veedate aega vabas õhus. Kui tahad tüdrukule muljet avaldada, siis ei piisa selleks neist rõivastest, millega sa tavaliselt koos meessõpradega spordipubis aega veedad. Selle asemel keskendu omavahel sobivatele riideesemetele, mis on vaoshoitud, kuid näitavad talle, et sa ei tõmmanud neid enne väljatulekut selga otse magamistoa põrandalt.

Kuna piknik eeldab viisakat ilma, proovi khakipükse või isegi taolisi linaseid pükse nagu näiteks Mexxi omad. Lisa neile valgetes ja helesinistes toonides kraega vaba aja särk ja kääri selle varrukad üles, et muuta oma välimust lihtsamaks. Abercrombie and Fitch on suurepärane koht sellise särgi leidmiseks. Selle sundimatult elegantse ansambli lõpetuseks sobivad pruunid sandaalid. Proovi näiteks neid firma Banana Republic nahkrihmikuid. Neid on lihtne jalast ära libistada, kui hakkate mööda piknikulina veerema … või vähemalt üksteise jalgadega mängima.

Teadmiseks: ära unusta mõtlemast ka piknikumenüüle. Vastasel korral serveerid talle juustu ja kolmnurkvõileibu ning ta on pettunud, et sa pingutasid ainult oma välimuse nimel. Tõeliselt romantilised menüüvalikud on pigem vahuvein ja veidi kvaliteetset šokolaadi.

Eduka kohtingu riietus

Selle artikli eesmärk oli pakkuda välja mõned näited headest riietumisvalikutest esimeseks kohtinguks, et näeksid alati hea välja ega oleks liiga uhkelt või lihtsalt riides. Pea vaid meeles esimese kohtingu riietuse põhireeglit: ära kanna midagi, milles sa end mugavalt ei tunne, sest palju raskem on iseendaks jääda, kui sul on seljas võõrana tunduvad riided. Ning isegi kui teie kohting on väga lihtne, vali siiski oma riideid hoolikalt, sest sa tahad jätta head muljet. Loodetavasti on su esimene kohting edukas. Kui mitte, siis vähemalt ei olnud asi riietes.