1. Ta on su number 1 jälgija Twitteris

Ammu on läbi ajad, mil ihaldatud silmarõõme binoklite abil põõsastest piiluti. Nüüd jälitatakse teineteist sotsiaalmeedia ja internetimaailma vahendusel. Kui see armas naisterahvas kommenteerib kõike su käike, viskab näpu püsti igale asjale, mida sa postitad ja jagab kõike su pilte, siis on asi tegelikult ikka armsusest kaugel.

Abi? Blokeerimine. Ära isegi mõtle kaks korda.

2. Tule tagasi!

Tavaliselt on sellised jälitajad kas eksnaised või neiud, kellega oled vähemalt ühel kohtingul käinud. Ehk üritab ta sind endaellu tagasi saada või ehk üritab ta sinu halbasid valikuid enda kasuks pöörata. Igatahes ei suuda ta sinust lahti lasta.

Abi? Ära astu temaga vestlusesse. Hoia eemale!

3. Tundub nagu midagi oleks korrast ära

Pärast lahkuminekut võib inimene kardinaalselt muutuda. Kui sulle tundub, et su eks on oma käitumises teinud täieliku kannapöörde ja meenutab pigem hullu kui kaine mõistusega inimest, siis võib see olla märguanne, et midagi tõsist on lahti.

Abi? Nüüd pead tegutsema. Otsi talle abiks mõni psühholoog või nõustaja. Ja sunni teda sinna minema.

4. Sa tunned end veidralt

Et aru saada, kas asi on tegelikult ka liiga kaugele läinud, pead sa oma pilgu enda sisse pöörama. Ole aus ja tunnista, mis tundeid tema käitumine sinus tegelikult tekitab. Kas sul ei ole vahet või paneb see kõik sind ennast väga veidralt tundma? Ehk on sul isegi väike hirm?

Abi? Kui asi kisub liiga hulluks, siis tuleb loomulikult lasta politseil sekkuda. Enne püüa aga kaine mõistusega asja lahendada.