Väldi defekte

Usu või ära usu, aga üle 90 protsendi spermatosoididest ei ole piisavalt ideaalsed, et üldse munarakku pääseda. Põhjuseks on kõikvõimalikud vabalt lendlevad radikaalid. Mida teha? Tuleb süüa rohkem antioksüdantide poolest rikkaid toite. Meestele mõjuvad eriti hästi just tomatid!

Tee rohkem trenni

Tavaline ejakulatsioon sisaldab endas 15-150 miljonit spermarakku. Et seda suurendada, tuleb higi valada ka väljaspool magamistuba. Harvardi teadlased on veendunud, et trenni tegevatel meestel on seemnepurskes 33 protsendi võrra suurem spermarakkude arv.

Pane telefon käest

See ei tule ilmselt kellelegi üllatusena, et mobiiltelefonide püksitaskutes kandmine spermarakkudele just head ei tee. Et munarakk püsib viljastamisvõimelisena umbes 12-14 tundi, siis tasub lapsesaamise soovi puhul õigel päeval telefon käest panna ja rahulikult magamistoas aega veeta. Segavaid faktoreid pole vaja!

Ära tapa oma spermarakke

Süvene sellesse, millist libestit te oma kallimaga kasutate. Mõned poes leiduvatest võivad spermarakkudele hävitavate koostisainetega olla. Seega, mida vähem keemiat, seda parem!

Allikas: Men’s Health