Ta soovib, et läbisaamine naisega oleks lihtsam. Naine üksi pole süüdi selles, et ta on õel ja hädaldav. Selles peegeldub vallutava armastuse puudumine. Alla andnud ja naise enesehävituslikke tujusid taluv mees on nõrk. Ta käitub nii nagu tahaks naiste ja maailma eest pakku minna, mitte naist ja maailma armastusega teenida. Mees ei tohiks naise õelust ja hädaldamist taluda, vaid peaks tema teenimiseks ja armastamiseks mängu panema kõik oskused. Kui naine ka siis armastuses ei avane, võib mees suhte lõpetada viha või vastumeelsust tundmata, sest ta on andnud endast oleneva.

Läheduse eesmärk on teineteist teenides areneda ja armastada, tehes seda loodetavasti paremini, kui iseennast teenides. Vastasel juhul, kui areneksime ja armastaksime üksinda elades rohkem, poleks ju lähedusel mõtet. Läheduse kaudu areneb inimene vastastikuse andmise kaudu rohkem, kui üksi olles.

On ta ikka sinu jaoks see õige?
Kui pärast kõikvõimalikke loomingulisi ja naljakaid armastuse väljendamise viise naine ikka ei avane, lase end lihtsalt vabaks. Oled andnud endast kõik. Kui sa ei oska teda teenida või ei ole ta sinu pakutuks valmis, pole ta sinu jaoks ehk see õige.

Suuremaidki kingitusi, mida saad naisele teha, on avada tema suletud süda. Ta saab loomulikult ka ise oma tumedatest tunnetest jagu, ent mehelik armastusepuhang valgustab tema pimedust palju rohkem.

Enamik mehi väsib naise tujudest. Nende heitlik käitumine mõjub kui ora tagumikus. Soovid, et ta jätaks su rahule ja tegeleks oma asjadega. Lõpuks oled kurnatud ja pettunud. Sa küll talud naise tujusid, ent sisimas hakkab võimust võtma sallimatus. Sa ei mõista mis tal häda on. Miks ei võiks ta lihtsalt õnnelik olla.

Naiselikkus sinu naises avaneb armastuse kaudu (kui kõik on hästi) või sulgub (kui midagi on halvasti), pannes proovile võime teda avada. Selline naiselikkuse intervall sarnaneb teiste loodustsüklitega: need ei lõpe iial. Mida varem õpid neid tujusid vastu võtma ja nendega mängeldes kaasa minema, seda kiiremini adud psühhodraamade tagamaid ja mõistad mängu ilu.

Naise suletuse ja hädaldamise talumise asemel ava ta oskusliku armastusega. See on sinu võimuses. Pelgalt kannatades ei arene te kumbki nii nagu sinu andmisvõime kaudu. Täiuslik mees ei võta naise tujusid needuse, vaid lõbustava väljakutsena.

Naise tujudega toimetulekuks ja tema avamiseks on mitu moodust. Kõdista. Võta riided seljast ja tantsi talle. Laula. Tee loomahääli. Karju ta peale valjemini kui iial enne, seejärel suudle teda kirglikult. Suru ta enda vastu, kuni sulate üheks. Võta ta sülle ja keeruta. Mõnikord, ent mitte sageli kui naer ja füüsiline armastus, aitab ka vestlus.

Kui pärast kõikvõimalikke loomingulisi ja naljakaid armastuse väljendamise viise naine ikka ei avane, lase end lihtsalt vabaks. Oled andnud endast kõik. Kui sa ei oska teda teenida või ei ole ta sinu pakutuks valmis, pole ta sinu jaoks ehk see õige.

Pea meeles, et kõik naised kellega koos oled, sulguvad aeg-ajalt endasse kindla põhjuseta. Kasu pole teisest naisest või lootusest, et halb möödub. Jääb üle arendada oskusi aidata naisel avaneda. See ei lõpe iial, isegi siis kui oled kirglik, kartmatu, armastav ja heatujuline. Nii nagu vahetub kuiv ja vihmane ilm, öö või päev, nii on ka naine kord suletud, kord avatud — ükskõik kui hea suhe teil ka poleks.

Kui tunned end pärast lõputuid tulutuid vestlusi naiselikke tujusid lihtsalt talumas, võid olla surmkindel, et tekkimas on vastastikkune sallimatus. Ära ole nõus tema tujusid taluma. Ära arutle temaga sel teemal. Osale selles. Pane ta õitsema. Tunneta naise keha oma kehaga. Ava ta süda heatujulisusega. Ava ta vankumatu kohalolekuga. Ava ta süda uuesti, uuesti ja uuesti. Ta saaks sellega ka ise hakkama, ent kui ta areneks sinuga olemise asemel paremini, ei peaks te olema koos.

Allikas: “Tõelise mehe tee” David Deida

Suhete teemal vaata lisa blogist Suhtesiim, mis on mõeldud meestele, kes tahaksid ennast ja oma naist paremini mõista ning elada seeläbi täisväärtuslikumat elu.