Kanadas Concordia ülikoolis tehtud uuring näitas, et meeste sõrmede pikkusel ja jõukusel on seos.

Mehe pikad sõrmed viitavad sellele, et ta organismis on rohkem testosterooni, ta on agressiivsem, riskeerib rohkem ning ta ei salli äraütlemist.

Kui aga n-ö sõrmusesõrm on nimetissõrmest pikem, siis on üsna tõenäoline, et mehel on jõukuseks eeldusi.

Psühholoogide sõnul peaksid aga need naised, kes soovivad kindla peale minna, valima hoopis mehe, kelle nimetissõrm on tavapärasest pikem. Need mehed on vähem agressiivsed ja võtavad väiksemaid riske.

Uurijate sõnul määrab üsas arenedes sõrmede pikkuse nii meessoost kui ka naissoost isikutel meessuguhormoon testosteroon. Kuid mehed on need, kellel testosteroon mõjutab ka isikuomadusi.

Testosterooni kõrge tase üsas lootelise arengu ajal mõjutab meestel hilisemas elus riskide võtmist.

Kanada teadlased uurisid 415 mehe ja naise sõrmede pikkust ja iseloomujooni.

Alfaisastel on sõrmusesõrm alati nimetissõrmest pikem. Kokkuvõte: riskialtimad kõigil elualadel, mh ka eraeluliselt (harrastades näiteks ekstreemsporti). Sellised mehed on sageli heas füüsilises vormis, head suhtlejad ja ka parema sissetulekuga kui sookaaslased.

Uuringut toimetanud psühholoogidel sõnul leiti testosterooni kõrge taseme ja riski võtmise vahel kolmekordne (sotsiaalne, rahaline ja vaba aja veetmise) seos.

Naiste sõrmede pikkusel ja käitumisel aga seoseid ei leitud. Põhjuseks asjaolu, et naiste sõrmed on üsna ühesuguse pikkusega.

Allikas: The Telegraph