Laco on läbi aja teinud koostööd Saksa sõjaväega ja on üks neist pika ajalooga kellatootjatest, kes toodab algupäraseid Aviator ja Navy seeria kellasid. Sõja ajal olid need ajanäitajad tihti aluseks otsustele nii õhus kui ka merel — seal ei olnud eksimine lubatud. Siit tuleb ka Laco karakter ja tähendus pealkirjale — moodne klassika.

Laco valikus on nii täpseid koopiaid sõjaaegsetest mudelitest kui ka moodsa disainiga mudeleid. Kõikidesse toodetesse on siiski äratuntavalt Laco iseloom sisse disainitud.

Laco tootevalikus on käekellad hinnavahemikus 198-2998 eurot. Erineva hinnaskaala määravad materjalid ja mehhanismid. Tooteid lähemalt uurides võib öelda, et kvaliteedilt ja viimistletuselt ei jää Laco oma Šveitsi konkurentidele kindlasti alla. Kõige muljetavaldavam ongi just odavama poole 200-600-euroste kellade tase, mis tundub olevat peajagu üle keskmisest selles hinnaklassis konkureerivast toodangust.

Just seetõttu võtsimegi ühe odavama poole kronograafi mudeli (Laco Trier, 248 eurot, Kaekellad.ee), et sellega lähemalt tutvuda. Tootja poolt müügiks valmistatud piltide ja kirjelduse järgi on tegu moodsa disainiga üsna klassikalise käekellaga, mille needitud rihm ja vanadest Aviator kelladest inspireeritud numbrid lisavad selge karakteri.

Esimene kokkupuude on mul toote pakendiga. Toode saabub viisakas kinkekarbis ja on oma sünnimaale omaselt tagasihoidlik, ent väljapeetud. Karpi avades ootab ees positiivne üllatus — toode on pakitud kvaliteetsesse nahast karpi, mis on avatav luku abil.

Kella esimest korda käsitsedes saab kohe aimu selle kvaliteedist. Viimistlus on perfektne, nupud on tihked ja rihm on väga kvaliteetsest nahast. Kella õigeks keerates ja kuupäeva sättides on kuulda mehhanismi selget klõpsatust. Olles ise mitme korraliku kronograafi omanik, jätab see kell just eelkõige väga kvaliteetse mulje. Nii seierid kui ka numbrid sihverplaadil on kaetud pimedas helendava materjaliga. Kerge kontrolli käigus need ka selgelt helendavad.

Kokkuvõttes võib öelda, et kell on väga kvaliteetne ja suurepärase disainiga, aga see on juba maitse küsimus. Mina olin selle konkreetse mudeli eelnevalt juba välja valinud. Testitud 248 eurot maksev mudel ei jää peale mehhanismi ja klaasi kuus korda kallimatele Lacodele (ja ka teistele “šveitslastele”) millegagi alla. See on kell, mis suurema tõenäosusega kestab aastakümneid — kui mitte rohkem. Vähemalt esialgu jään seda kindlasti igapäevaselt kandma.

Kogu Laco tootevaliku ning sellega kaasaskäiva informatsiooniga saab tutvuda Kaekellad.ee lehel

Jaga
Kommentaarid