Tõde hakkab ilmuma Naistekas ja Hommes igal reedel, nii et teil on terve nädalavahetus aega kaasa mõelda ja kommenteerida.

Kas tänapäevases globaliseeruvas ühiskonnas eelistaksime me jätkuvalt enda rahvuskaaslast, või oleme valmis kaaslast leidma ka piiri tagant? Küsisime naistelt ja saime sellised vastused:

Ülle, 28
Mis tähendab – võtaks? Ma ei saa ju valida, kellesse armun! Tõtt-öelda olen vaid käinud mõne väljamaalasega kohtingul, aga meil pole olnud seda õiget klappi. Arvatavasti on asi keelebarjääris. Nii tüütu on mõelda kogu aeg, mida öelda. Tahaks, et jutt jookseks. Muidugi, siin tuleb appi hea sõber vein. Aga kaua sa seda ikka lürbid? Olgu, kaks kohtingut võivad olla isegi romantilised, kuid rohkem ei viitsi ega tahagi.

Karen, 39
Teate, mul oli vahepeal itaallasest mees. Me kohtusime 2000ndate alguses, kui mul tuli suur reisituhin ühtäkki peale ja kõik „eksootiline“ tõmbas. Ja, noh, sõitsin Milanosse ja seal ta oligi. Kuigi oleme praeguseks juba mitu head aastat lahus olnud, pole mul ühtegi põhjust kirumiseks. Lahku läksime samal põhjusel, miks paljud teised: armastust enam polnud. Ja loomulikult üritasime suhet päästa! Kuid lõpuks tulin Eestisse ja olen siia ka pidama jäänud.

Leila, 21
Kui täiesti aus olla, siis ma tõesti ei tea. See on kahe otsaga asi. Ühelt poolt: kui ikkagi on hull side, siis vahet pole, kas ta on eestlane, rootslane või türklane. Samas ... Kui kultuuride erinevus on nii suur, siis võib pikemas perspektiivis tunduda, et sa ei saa enda armastatust lõplikult aru. Seni olen olnud koos vaid eestlastega. Kuid see ei tähenda, et rahvus mängib kõige olulisemat rolli.

Piret, 57
Kas venelane on ka välismaalane? Minu esimene suur armastus oli venelane, käisin siis seoses õpingutega Moskva vahet. Ta kolis isegi lõpuks Eestisse mõneks ajaks, aga kestma see siiski ei jäänud. Abielus olin eestlasega ja nüüd olen lahutatud vaba naine. Mu sõbrannad ikka vahel räägivad, et mingu ma nendega koos reisile, saab väljamaa meeste tähelepanu. Aga ma ikka ei tea, pole inglise keelgi suus... Ühesõnaga, ma kahtlen selles välismaa mehe asjas, aga nii elukogenud olen ma küll, et tean, et ära iial ütle iial. Nii et vaatame - kui järgmine aasta minult sama küsimuse küsid, olen äkki juba mingi türgi pašaga kuldses palees unemate elu elamas!

Mida sina arvad? Kas võtaksid endale mujalt pärit elukaaslase? Kui sa tahad teada, mida teised mehed samal teemal vastasid, siis vaata SIIA, sest küsisime neilt sama küsimuse.