Sellised petukirjad on saanud tuhandeid inimesi enda võrku ja Ameerika sulist ärimees Marco Ramirez otsustas jõe teisipidi voolama panna ja hoopis ise kolmel nigeerlasel koti pähe tõmmata. See polnud ka keeruline, sest Ameerikas on miski, mida paljud väljaspool riiki elavad inimesed ihaldavad – elu Ameerikas. Õigem oleks siis tema poolt saadetud kirju nimetada Ameerika kirjadeks.

Mis elus tõotatud maal nii imetabast on, ei ole selge, kuid New Yorkis elav Marco Ramirez, saatis aafrikasse hulganisti spam kirju ja näkkaski, sest leidis Nigeerias elava Godson Echejue, kes oli huvitatud kahest asjast- investeerida välisettevõttesse ja rohelisest kaardist, mis lubaks mehel riiki elama ja töötama jääda. Aafriklane haaraski võimalusest ja investeeris Raimreze juhitavasse ettevõttesse 545 000 dollarit ja vastutasuks garanteeris ameeriklane talle lisaks tulule ka rohelise kaardi.

Lisaks sai Ramirez õnge otsa ka Abubakar Umari, kellelt pettis mees välja 10 000 dollarit lubadusega saada ametlik USA pass ja siis 10 000 veel nigeerlaselt nimega Olukayode Sodimu, väites, et just see summa kulub rohelise kaardi asjaajamise peale. Loomulikult ei jõudnud 565 000 dollarist sentigi ei USA ametnike kätte ega ka mehe enda firmadele ja nii jäidki petetud nigeerlased ilma nii lubatud hüvedest ja ka rahast. Siiski on neil lootust õiglusele, sest politsei vahistas alles neli aastat peale intsidenti Marco Ramireze, kes ennast kohtus süüdi ei tunnistanud. Kohus jätkub uuel kuul.

Allikas: http://www.herald.ng/