1. Tee seda, mida sa tegelikult tahad
Enam ei ole nii, et "mul on aega küll, et hiljuti lahutanud kunagise kallimaga ühendust võtta" või "varjan igaks juhuks naise eest, et minu unistuste reis on Teravmägedele ja käin hambad ristis Türgis edasi". Ei ole enam aega, on täiesti tõenäoline, et vähemalt pool su elust on elatud. Ei ole mõtet enam aega raisata. Ole aus. Tee asjad ära.

2. Arstide juures tasub käia. Punkt.
Ära parem hakka selle jutuga, et "ma pole 20 aastat arsti juures käinud" või "olen terve nagu härg". Kui ikkagi valutab, annab tunda või tekitab vaevusi, ära jonni. Mine arsti juurde.

3. Sa pead trenni tegema
Ükskõik mida, ükskõik kuidas, aga sa pead ennast liigutama. Iga päev. Ja kui ka tundub, et kuna sa nagunii ei suuda olla sama hea, kui need töökaaslased, kes iga päev oma järgmiseks maratoniks valmistuvad (olgem ausad, meil kõigil on NEED töökaaslased), siis lähtu lihtsast põhimõttest: natuke on parem kui mitte midagi. Natuke liikumist on ikka etem sellest, kui absoluutselt midagi ei tee.

4. Aitab noortele mõeldud hipsteririietest
Anna andeks, aga cool'id kitsad eredavärvilised püksid ja kõik need riidebrändid, mis 25selt nii ägedad tundusid, lihtsalt ei sobi enam.

5. Tervitus olgu täiskasvanud inimese oma
Aitab lehvitamistest ja tšautamistest inimestega, keda sa tegelikult väga hästi ei tunne. Kas lihtne peanoogutus või tugev käepigistus, aga las ta olla lihtne ja veenev. Rääkides käepigistustest, siis ei aita ainult mõte sellest, et "küllap see räägib minust kui mehelikust mehest" - vajadusel testi naise või sõbra või emaga, sest lõtv kätte ulatatud terekäsi on muide sagedasem, kui kahjuks keegi arvatagi oskab.

6. Sinu eksperimendid juustega on lõppenud
Sinu visiit juuksuri juurde peaks piirduma 15 minutiga. Vastasel korral on midagi valesti.

7. Aitab koomiksitest avalikus kohas
See on lihtsalt mõistlik.

8. Vaata üle oma igapäevane menüü
Unusta igasugune kiiresti sisse ahmitav rämpstoit ja magus karastusjook. Noore inimese ainevahetus põletab sellise jama ära. Sinu oma enam mitte.

9. Karaoke võiks nüüd heaga minevikku jätta
Jah, küllap võib see tõesti kohati veel täitsa tore tunduda - baaritäis inimesi ja sina seal kõigi ees, endast kõike välja pannes oma lemmiklaulu esitamas - aga see kõik saab lõppeda ainult ühtemoodi: halvasti. Kui on ilmtingimata vaja osa võtta, jää vähemalt publiku sekka kaasa elama (ja laulma).

10. Järgmise joogi võtmine on ALATI halb mõte
Elades omaaegses tagajärgede-vabas maailmas polnud töönädala sees napsutamine muidugi mingi probleem, vastupidi, tore oli. Nüüd on see hea mõte ainult siis, kui tööpäev hirmsa pohmelli käes kannatades hea mõte tundub.

5. Natuke kauem magada on ALATI hea mõte
Uni on hinnaline ja seda tasub au sees hoida.

11. Nokitsemiseks mõeldud garaaž või nurgake suvilas - koht, kuhu argielu eest põgeneda
Hoolimata sellest, kui osav sa tööriistadega oled või autoputitamises kaasa oskad lüüa, on oma nurgake, kus kasvõi filmi vaadata ja omi mõtteid mõelda, mõistlik koht omada.

12. "Karjääriredel" ei pruugi olla puust ja tugev
Kui enne tundus see redel kindel ja turvaline, siis nüüd on see väga libe, rasvaste pulkadega. Veelgi enam, vahel on tunne, et redeli pulgad on tehtud tarretisest.

13. Peaaegu kindlasti ei saa sinust enam profisportlane
Välja arvatud vast juhul, kui tegemist on väga istuva spordiga. No näiteks pokkerimäng või male või midagi.

14. Su sõpruskond ei tohiks enam kasvada kahekohaliseks
Ei pea silmas siis Facebooki sõpru, aga päriselus tasub oma aega investeerida koosolemisse nende paari vana hea sõbraga, ikka ja jälle. Teeb elu oluliselt lihtsamaks – ja tore on ka.

15. Sobivad vaid teatud tossud
Tähendab, tosse võib igatahes kanda. Lihtsalt arvesse tuleb võtta seda, et mood on su maha jätnud - piltlikult ujud sa meres, nähes moodi kiirkaatril horisondi poole kiirustamas. Pole midagi parata, tuleb olukorda aktsepteerida.

16. Pubides on ka teisi jooke peale õlle
Oled nüüd täiskasvanud mees. Käitu vastavalt sellele, ole soliidne ja salapärane, telli pealegi peeneid veine. See loob sinust mulje kui asjatundjast.

17. Pullide ja naljakate sõnumitega t-särgid pole enam sinu jaoks
Maailmas pole enam sloganit, mida peaks tingimata sinu rinna pealt lugema. Päriselt ka.

18. Sa ei tunne noorteslängi
Ära isegi ürita rääkida nagu noored seda teevad. Varem või hiljem kukud sa nagunii sisse ja siis pole sa paraku muud kui naeruväärne vana.

19. Sa pole enam mitte kunagi mitte milleski 100% kindel
Sinu nooruslik uljus, mitte millelgi põhinev tohutu enesekindlus ning mõtlematus on kuhugi kadunud. Sa kahtled ja kõhkled kõiges ning üha rohkem meeldib sulle Sokratese ütlus: “Kõik, mida ma tean on see, et ma midagi ei tea.”

20. Seks on hea, kui seda on mõõdukalt ja olgem ausad - oma vanas heas voodis
Tantramaratonid ja romantika mere ääres liiva peal - jah, isegi kui kunagi oli selles kõiges oma võlu, on selge see, et sa ei pea enam midagi endale tõestama. NB, mitte segamini ajada sellega, et oma kaaslasele pead ikka midagi sellist pakkuma, mis silmad ka pärast kõiki neid aastaid särama paneb.

21. Noored kuumad tüdrukud ei ole enam sinust huvitatud
Mäletad neid aegu, kui sa naeratasid neile ja nad naeratasid sulle vastu? Lõpeta neile naeratamine. See on parimal juhul naeruväärne ja halvimal juhul pervo.
NB Ei, sa ei ole "see erand, mitte nagu need teised".

22. Aitab klubides tantsimisest.
Tööpidu, kodune pidu? Jah. Klubid? Ei.
Ei.

23. Sa ei õpi enam korralikult ära ühtegi uut keelt
See rong on läinud, mon ami.

24. Ristsõnad on lahedad ja kampsunid on mugavad
Ja täitsa lõpp, kui mugavad on sussid.

25. Maalide kõrval olevad kirjeldused ei ole endiselt põnevad
... ja sellele vaatamata näeb sind näitusel maali kõrval seismas ja teesklemas, et loed silti huviga.

26. Narkootikumid on teiste jaoks
Juhul, kui sa oled oma elus siiani mõistlik olnud, siis nii jätkata. Teiste puhul - mõtle nüüd natuke, eriti selles osas, mida alguses sai kirjutatud: vähemalt pool su elust on ilmselt läbi..

27. Õnn tuleb rahulikust olemisest, mitte ringirahmeldamisest
Langevarjuhüpped: tehtud. Mootorrattafaas: tehtud. Kodus diivanil rahulikult lugemine: kas on midagi paremat?

28. Oled leidnud endale ideaalse aluspesu
... ja muretsenud seda endale suurtes kogustes. Jah, muidugi on need bokserid.

29. Ei saanud üritusele kutset? Suurepärane.
Kõik need korrad, kui võhivõõra inimesega paaniliselt jututeemat üritasid leida, on hea meenutus sellest, miks kutse mittesaamine võib olla märksa toredam, kui surmigaval üritusel kannatamine.

30. Emal ei ole alati õigus.
Välja arvatud juhul, kui ta seda praegu loeb. Sellisel juhul: loomulikult on.

31. Tervislikud ja mõistlikud piirid vanematega suhtlemisel
Vt. ka eelmist punkti, aga üldiselt võiks ju eeldada, et kõik on ennast üksteise suhtes ammu ära kehtestanud. Lisapunkt: loodetavasti sa oma pesu ema juurde pesema enam ei vii…

32. Ülim enesekindlus võib ebakindluse vahel edukalt ära maskeerida
Üle ei tasu pingutada, aga üldiselt töötab. Usu endasse. On juba elatud ka.

33. Tõeline armastus on suurepärane
Maailm ei pruugi väriseda ja ilutulestik ei ole võibolla see sõna, mida sa otsid. Aga tõeline, päris armastus annab sulle turvatunde ja rahulolu. Mida enamat võiks veel tahta?

34. Voodi ülestegemise oskus on oluline
Oskus voodit hommikul üles teha ei seisne muide selles, et su kaaslane peab selle üle tegema. See seisneb selles, et sa tegelikult ka nüüdseks tead, kuidas see käib.

35. 40 ei ole uus 20. 40 on 40.
Ja see on okei.

Allikas: huffingtonpost.com