PEEGLI REEGEL
Mind ümbritsevad inimesed – need peegeldavad mind ennast. Nad väljendavad minu isiksuse omadusi, sealhulgas ka neid, mida ma ise ei teadvustagi.

Jälgides end ümbritsevaid inimesi vaatan otsekui peeglisse: ma näen seal enda tugevaid külgi, aga ka nõrkusi, mille kõrvaldamisele peaksin edaspidi rohkem tähelepanu pöörama.

VALIKU REEGEL
Ma mõistan, et kõik, mis minu elus juhtub, on minu enda valikute tulemus. See tulemus põhineb minu enda tunnetustele ning emotsioonidele. Seega, kaevata ei ole kellelegi. Minu saatuse sepp – see olen mina.

VASTUTUSE VÕTMISE REEGEL
Ma olen enda ees valmis vastutama tehtud valikute pärast. Vastutuse võtmine on lõplik, igasugused eneseõigustused on välistatud.

“ÕIGUS EKSIDA” REEGEL
Ma tunnistan, et võin oma veendumustes või arvamustes eksida. See, kes usub enda ilmeksimatust, langeb varem või hiljem kaose põhjatusse kuristikku: ta näeb vaid iseenese koostatud keskkonda, mitte reaalselt eksisteerivat maailma.

KOHUSTUSTE REEGEL
Mul on täpselt niipalju kohustusi – ei rohkem ega vähem – kui mul hetkel on. See puudutab nii suhteid, raha kui ka töökohustusi. Kõik minu muretsemised, et mul on kohustusi liigselt või peaksin neid juurde võtma – ei oma mingit kaalu, sest kohustuste hulk muutub vastavalt minu tegutsemisele, mitte tänu minu muretsemisele.

PRAEGUSE HETKE REEGEL
“Kohe, siin ja praegu.” Minevikku ei ole, kuna see on juba läbi. Tulevikku ei ole, kuna see pole veel saabunud. Enda sidumine minevikuga toob kaasa depressiooni, muretsemine tuleviku pärast põhjustab hinges rahutust.
KUNIKS OLEN ELUS – OLEN SUREMATU. Järelikult, on põhjust rahuloluks.