POPSUTAMINE ON LUBATUD
Põhja-Korea jaksab üllatada. Näiteks sellega, et ülisuurt koonduslaagrit moodustavas riigis ei loeta marihuaanat illegaalseks narkootikumiks.

ISIKLIK KALENDER
Kui meie - kapitalistlikud sead - istume aastas 2016, siis põhjakoreakate kalender näitab aastat 104. Täpselt nii, Põhja-Korea kasutab unikaalset ajaarvestust, mis on saanud alguse Kim Il-Sung’i sünnipäevast, milleks on 15. Aprill 1912.

HIPIDELE KOHTA EI LEIDU
Põhja-Korea juuksuritele on ette antud kindlad normatiivid: juukseid tohib lõigata täpselt 28-l erineval moel. Naistele on lubatud pügada 14 erinevat lõikust, kusjuures abielunaised peavad hoidma soengu lühikese. Vallalised naised võivad jätta pähe kerge ja vallatu lokikese.
Mehed, seevastu, ei tohi juukseid kasvatada pikemaks kui viis sentimeetrit. Vanemad gerondid saavad juukseid kasvatada kuni 7-sentimeetri pikkuseks. Kust jookseb aga mehe ja vanamehe vanusepiir, seda meile ei öelda.

DEMOKRAATIA PÕHJA-KOREA MOODI
Kes ütles, et Põhja-Koreas ei ole valikuvabadust? On küll, sest iga viie aasta järel korraldatakse uued Suure Juhi valimised.
Tõsi, kuna valida on vaid ühe kandidaadi vahel, on valimistulemused iga kord üpris ettearvatavad.

VIGADE PARANDUS
Õelad keeled ajavad valejuttu, nagu poleks Põhja-Koeras valgusfoore. Miks ei ole, ikka on. Ainult üldjuhul pole need töökorras ja ristmikel vehivad elusad liiklusmiilitsad.

MIS KINNI EI JÄÄ, SAAB KINNI LÖÖDUD
Põhja-Korea õigussüsteem ei jäta ruumi eksimustele. Nimelt kehtib seal kolmeastmeline karistussüsteem, mis ei lajata õigushaamriga mitte ainult kurjategijale, vaid kogu tema perekonnale. Nii ei lähe vangilaagrisse vaid eksimuse sooritanud roimar, vaid ka tema ema ja vanaema. Või siis poeg ja pojapoeg. Või siis profülaktika mõttes kogu see jälganditest riigireeturite pesakond. Vahet ju pole, varem või hiljem libistatakse sind vangilaagrist läbi niikuinii.

AKORDION – KOMMUNISTI AMETLIK KÄÄKSUMASIN
Mingil müstilisel põhjusel on akordion Põhja-Koreas kõrge au sees. Isegi niivõrd, et 1990ndatel pidid kõik õpetajad suisa kohustuslikus korras akordioni näppimist meisterlikult valdama. Tänaselgi päeval on terve hunnik põhjakorealasi, kes on spetsialiseerunud akordionimängu täiusliku omandamise kunstile.

ISIKLIK RAHVUSKOLETIS
Kui Kim Jong-Il nägi Godzilla filmi, tekkis tal mõte: miks mitte genereerida Põhja-Korea tarbeks oma propagandakoletis. Tehtud, mõeldud. Tekkinud peletisele mõeldi ka kohane nimi: Pulgasari.
Järgmiseks sammuks oli mõistagi Pulgasari- teemalise äksönfilmi väntamine.

Kust aga leida väärikas režissöör? Põhja-Korea režissööride varasalv oli väga õbluke.

Kõva filmisõbrana (ilma naljata, tüübi filmikogu ulatus kuni 20 000 lindini) oli Kim Jong-Il hästi kursis, et Lõuna-Koreas leidus väga viljakas ja andekas režissöör, Shin Sang-ok. Aega viitmata asus Kim Jong-Il läbirääkimistele, veenmaks režissööri osalema Põhja-Korea suurejoonelises filmiprojektis. Loomulikult kasutas Kim Jong-Il läbirääkimistaktikat Põhja-Korea stiilis. Ehk siis lihtsalt inimröövis režissööri ja tema naise. Aasta siis oli 1985.

TÖÖ ON AU SEES
Põhja-Koreas on töö niivõrd au sees, et loodud on suisa 16 töölaagrit, kus viibib pidevalt üle 200 000 vangi, vabandust, töölise.