Rääkides meestest mõtleme me kohe tugevusele, jõule, konkurentsile, domineerimisele ja juhtimisele. Aga paljud mehed ei vasta sellele stereotüübile. Ja just selletõttu räägitakse neist vähem.

Mehed ja naised ei sarnane kõik üksteisele ehkki ühiskond tahab meid panna uskuma vastupidist. Ja sellepärast on tähtis, et me arvestaksime erinevate nüanssidega, mis muudavadki inimesed nii ainulaadseks, ükskõik, mis soost nad ka ei ole.

Alfa-mehed

Alfa-mees on stereotüüpne koopamees. Ta tahab teiste seast silma paista ja olla tähelepanu keskpunktis. Ta tahab näidata, et on kõige tugevam, kõige kiirem, kõige targem ja üldse parim. Ta on alati võistluses. Mõtle hundikarja peale. Parim nende seas ongi alfa-mees.

Oomega-mehed

Oomega-mees aga väldib niipalju kui võimalik riski ja konflikte. Isegi kui tal võib olla sama suur enesekindlus kui alfa-mehel, ei pea ta olema alati teiste tähelepanu keskpunktis.

Ta on rahul, kui ei paista silma ja ta ei pea võistlema teiste meestega sellepärast, et olla parim, tal pole vaja seda tõestada.

8 oomega-mehe tüüpilist omadust

Alfa-mehed on alati tähelepanu keskmes ja seda panevadki paljud tähele. Aga oomega-mehel on ka palju häid omadusi.

1. Ta on introvertne

Vastupidiselt alfa-mehele ei ole tal vaja olla tähelepanu keskmes. Tähelepanu keskmes olemine võtab temalt energiat.

Oomega-mees eelistab olla üksi enamiku ajast. Ta peab end täis laadima olles omas elemendis, selle asemel, et tõestada kogu maailmale, et ta on parim. Teda ei huvita see.

2. Ta on rahulik

Alfa-mees on ekstravertne, karismaatiline ja naudib, kui teda tähele pannakse. Oomega-mees on aga palju rahulikum. Ta ärritub harva ja ta ei viitsi iga pisiasja pärast tüli norida. Selle asemel et laineid lüüa, eelistab ta õlgu kehitada ja minna mujale.

3. Ta on hea

Ta on hea oma partneri vastu, sest ta ei püüa tema üle domineerida, nagu alfa-mees seda teeb. Ta masseerib su õlgu peale väsitavat tööpäeva. Või võtab ta su diivanil kaissu, kui te filmi vaatate. Ta on hea ja see meeldib naistele.

4. Ta on tähelepanelik

Oomega-mees ei pea tõestama teistele, et ta on kuum mees. Kui sul on vaja kedagi, kes aitaks sul kolida, siis pöördu oomega-mehe poole, ta aitab hea meelega. Ta ei aita sind sellepärast, et sa teda kangelaseks peaksid, vaid sellepärast, et ta on hea inimene.

5. Ta on kaastundlik

Ta on empaatiline inimene, see tähendab, et ta oskab näha seda, mida inimene tunneb. Tal on võime ja oskus näha reaalsust teise inimese silmis. Alfa-meestel selline oskus peaaegu puudub.

6. Ta eelistab tõsiseid suhteid

Oomega-mehel ei ole palju sõpru. Kuna ta on introvertne ja eelistab veeta palju aega üksi, siis tõenäoliselt sotsiaalvõrkudes ei ole tal väga suurt sõprade nimekirja. Talle meeldivad pikad ja tõsised jutuajamised ja ta eelistab sõpru, kellele ta võib loota ning kellele probleemi korral helistada.

7. Talle meeldib üksi töötada

Oomega-mehel on sõpru ja lähedasi, aga tööd teha armastab ta üksi. On see siis professionaalsel või isiklikul pinnal, talle ei meeldi mingisse gruppi kuuluda.

8. Tal ei ole ülisuurt ego

Alfa-mees on pidevalt hõivatud mõttega, millisena teised teda näevad. Sellepärast katsub ta kogu aeg oma ego kõditada ja uhkustada oma suhete ja kõige muuga. Oomega-meest see kõik ei huvita. Ta võib teha täpselt samapalju ja isegi rohkem kui alfa-mees, aga ta ei kuuluta sellest kõigest kõva häälega kogu maailmale. Võib juhtuda, et ta ei räägi sellest isegi oma parimatele sõpradele. Ta ei otsi odavat kuulsust.

Nii alfa-mehel, kui oomega-mehel on häid omadusi, mida ei tasu unustada. Aga kuna me elame ühiskonnas, mis väärtustab kõrgelt mehelikke jooni, siis tihti jäetakse oomega-mees unarusse. Ja sellest on kahju, sest ta on suurepärane inimene.