Parasailingut peetakse üheks ohutumaks lendamisviisiks. Seda eriti siis, kui langevari on kinnitatud mootorpaadi külge, kuna auto taha kinnitatuna ollakse kõva maapinna kohal. Kaatri taga on kukkudes võimalik luud ja kondid terveks jätta, sest juhtuks see vees.

Kui tavaliselt taoliste tegevustega mingid ebameeldivad sündmused juhtuvad, siis need juhtuvad kas tõusul või maandumisel. Antud juhtum leidis aset, aga täiskõrgusel, sest instruktorid, kes parasailingut läbiviisid jätsid õigesti rihmad kinnitamata ja esimest korda (ja ka viimast korda) lendu katsetanud mehe kubeme alt jooksnud rihmad tulid lahti vähem, kui 15 sekundit peale õhkutõusu. Mees libises rakmetest välja ja mitmekümne meetri kõrguselt prantsatas mees madalasse vette.

Instruktorite sõnul tõmbas Hussey ise enda rihmad lahti, ajades segamini kinnitusrihmad ja langevarju rihmad. Siiski nähti süüd just lennu läbiviijatel, sest sellised õnnetused ei tohiks olla võimalikud ja ka rihmad, mida ettevõte kasutas nägid mõne kommentaatori sõnul välja nagu oleks need pärit veel suure ilmasõja aegadest. Instrueerijad said süüdistuse hooletuses, mis lõppes surmaga. Surnud austraallasel süüd ei nähtud.

Selliseid tegevusi harrastades suhtuge ohutusse täie tõsidusega ja nagu antud videos näha, siis ka kaaslendaja, kes langevarju rakmetele hüppab, ei kinnita end kuidagi. Ametlikel ja turvalistel teenusepakkujatel selline asi võimalik ei oleks. Ohutut reisimist!