Kuid kuidas ikkagi sai oma lapsele muinasjuttu kirjutava ema teosest üks maailma kõige tuntumaid ilukirjanduslikke teiseid? Kes ei teaks Harry Potterit ja tema sõpru? Kuidas sai vaesepoolsest üksikemast üks maailma rikkamaid naisi?

Mina usun, et saladus peitub maagias. J.K Rowling lõi maailma kuhu tahaks astuda iga laps ja täiskasvanu. Kujutan ette kuidas miljonid poisid ja tüdrukud üle maailma ootasid terve suve kirja Sigatüükast. Kui vaid tuleks see võlupilet.

Potter ei ole ka ainult lasteraamat. Kuigi tegu on mõneti tüüpilise hea ja kurja võitlusega, muutub kogu tegevus kasvades järjest traagilisemaks ja süngemaks kuni jõhkra verevalamiseni ja paljude heade tegelaste surmani. Ning kui lapsed loevad raamatut ühe pilguga, loevad vanemad lugejad seda teisega, mõlemad saavad hea elamuse.

Potter on ilmselt edukas ka seetõttu, et meie igapäevane maailm tundub meile vahel natuke hall ja igav. Võib-olla uskumatu, aga meie argise elu tunnetus, selle mitte nautimine ja soov rutiinist põgeneda on nii tugev, et meil on vaja võlumaailma, et sellest pääseda.

Kuid kõige enam usun, et Potter on täiuslik näide sellest kuidas elu võib mõne inimese vastu uskumatult helde olla, sest tegelikult lõppude lõpuks on õnn see, mis paneb lugeja pead pöörama ühe uue fantaasiaraamatu poole tuhandetelt teistelt.