23.05.2013, 14:05
RETSEPT: Valmista maitsev kevadine pesto... umbrohust!
FOTO:
Kui tavaliselt valmistatakse pestot basiilikust, siis Eestimaa kevades on parim pestotooraine hoopis umbrohi, kirjutab ajakiri Naised. Naat, nõges, karulauk - kõik need pakatavad vitamiinidest ja pakuvad samas üllatavaid maitseelamusi. Pestot võib kasutada nii saiamäärdena, liha või makaronide juures, risotos või niisama dippimiseks.
Kogus: 2 dl
2 spl riivitud Parmesani
1 spl päevalilleseemneid
150 g toorjuustu
Näpunäited:
- Karulauku korjates eelista taimi, mis veel ei õitse, sest õitsev karulauk muutub kibedaks.
- Päevalilleseemnete asemel sobib kasutada ka seedermänniseemneid.
- Toorjuustu asemel võid pesto valmistada ka õliga, nii säilib see ka kauem.
Kuidas valmistada pestot ka nõgesest ja naadist, loe ajakirja Naised värskest numbrist!